Astro savetovalište

Sunce konjunkcija Hiron

astrosavet | 25 Mart, 2020 20:30


Kada Sunce, 25.03. stigne do petog stepena znaka Ovna, na tom stepenu srešće se sa Hironom. Sunce svaki dan pređe po jedan stepen zodijačkog kruga, a orbis, odnosno prostor uticaja aspekta Sunca je 10 stepeni, što znači da je konjunkcija Sunca i Hirona počela još 15.03. i trajaće do 05.04. 2020. godine.

Hiron je ranjeni iscelitelj, a Sunce predstavlja naš ego, pa ovu energiju možemo iskoristiti za samoisceljenje, zalečenje nekih rana iz naše bliske ili dalje prošlosti. Treba znati da je sopstvene rane najlakše isceliti lečeći druge, pa je ovo period kada bi trebali da pokažemo svoju empatiju prema tuđim problemima, a obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo vezanu za Korona virus, prilike za ovakva delovanja imaćemo na pretek.

U isto vreme ova konjunkcija pravi egzaktan kvadrat sa Severnim i Južnim Mesečevim čvorom, pa možemo doći u situaciju kada će okolnosti od nas zahtevati da se ponašamo kao da smo izvan vremena i prostora u kojem živimo, kao i da prekršimo važeće norme i običaje. Ova konfiguracija neće nam ići na ruku ni na poslovnom ni na emotivnom planu jer ćemo stalno imati utisak da nas nešto koči i ne dozvoljava nam da se u presudnom trenutku pokažemo, nego će nas terati na povlačenje, dok je na emotivnom planu moguća neka vrsta komplikovanja odnosa.

Kada govorimo o natalnoj poziciji Hirona, pozicija ovog asteroida će nam pokazati gde je naša bolna rana, ali i duhovna snaga istovremeno i šta je to što sopstvenim duhovnim snagama i sposobnostima moramo da prevaziđemo.

U sinastriji vrlo je važno obratiti pažnju na ovaj asteroid ako se nađe u prvoj, petoj, sedmoj, osmoj i dvanaestoj kući.

Simbol Hirona je ključ i on jeste ključ ili ako je lakše za razumevanje, on predstavlja vrata za nešto novo, vrata koja se otvaraju u bezizlaznoj situaciji, on predstavlja neko novo, paradoksalno rešenje. Inače, Hirona smatraju zaštitnikom alternativne medicine. Trenutno se nalazi u znaku Ovna gde mu je simbolika vezana za brzu regeneraciju, ali isto tako i brzo ranjavanje. U ovom znaku on može intuitivno da prepozna šta je to što može da mu posluži i kako može time da ovlada pa da situaciju reši u svoju korist.

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb