Astro savetovalište

Astro ples za period od 13.05. do 19.05.

astrosavet | 13 Maj, 2019 13:56

U ovoj nedelji Venera i Mars menjaju znak boravka, a već sutra prave sekstil što nas navodi na mišljenje da će ova nedelja biti od izuzetnog značaja za odnose. Budući da nedelju započinjemo sa Mesecom u Devici imaćemo potrebu da odradimo što više toga i nadoknadimo sve što smo propustili. U ponedeljak, 13. 05. Mesec obrazuje trigon sa Merkurom tako da bi ovaj dan trebali da iskoristimo za dogovore, organizovanje i planiranje. Neki od nas će poželeti da zapišu svoje ideje, neki će poželeti da promene način ishrane. Misli su nam usklađene sa osećanjima.  

U utorak, 14.05. Sunce obrazuje trigon sa Plutonom pa ćemo imati izražen osećaj unutrašnje moći. Ukoliko energiju koju će probuditi ovaj aspekt, usmerimo u pravom smeru, možemo postići značajne transformacije, odnosno velika postignuća. Za to će nam biti potrebna pre svega sposobnost suočavanja sa svim ličnim strahovim  i izazovima. Utorak će biti važan dan i kada su naši odnosi u pitanju, obzirom da Mars obrazuje sekstil sa Venerom.  Sekstil je harmoničan aspekt, ili kako neki vole da kažu, dobar aspekt, pa ćemo zahvaljujući ovoj energiji moći da u nekom, za nas važnom odnosu, dođemo do balansa ako je u istom postojala nekakva prepreka ili problem. Budući da je naš partner naše ogledalo sa energijom ovog aspekta lako ćemo pronaći u sebi zadovoljstvo i snagu što će se odraziti i na naše odnose koji postaju harmonični i pružaju nam osećaj radosti. 

U sredu 15.05. Venera menja znak, ulazi u znak Bika što je znak Venerinog sedišta  i tu će ostati sve do 09.06. Kako je Bik znak hedonizma i uživanja i mi ćemo biti usmereni na ove oblasti života, ali ćemo i težiti da se na neki način povežemo sa majkom zemljom jer je Bik zemljani znak. Obzirom da Venera vlada i našim materijalnim dobrima, a da ulazi u fiksni znak Bika u kojem je u svom sedištu, možemo očekivati stabilizaciju finansija, a sa energijom Venere u fiksnom, zemljanom znaku vrlo pažljivo i promišljeno ćemo raspoređivati svoje finansije. Ovo je period kada ćemo tri puta da razmislimo pre nego potrošimo novac. Praktičnost sada stupa na scenu i u ovom periodu manje ili više svako od nas će razmišljati na koji način možemo da materijalizujemo svoju kreativnost. 

U četvrtak 16. 05. Mars menja svoj znak. On ulazi u znak Raka što je znak njegovog pada. Rak koji u prirodnom horoskopu vlada četvrtom kućom koja vlada domom i porodicom proslediće svoju energiju na planetu Mars, a sa takvim energijama i mi ćemo više vlastite energije usmeriti na porodicu i dom, a naše akcije će biti uglavnom emotivne, jer znakom Raka vlada Mesec koji je zadužen za emocije između ostalog. Ovo je period kada je dobro se baviti uređivanjem ili preuređivanjem svog doma ili u isti uvesti neke druge promene. Sa Marsom u Raku vrlo je bitno baviti se svojim telom i povezivati se na neki način sa prirodom, da bi se na neki način oslobodili viška negativne energije koju ovaj Mars može da stvori u nama ili da nam pomogne da podignemo nivo energije, već u zavisnosti gde nam je natalno pozicioniran Mars. Boravak u prirodi, na nekom mirnom mestu pored vode na kojem možemo odraditi neke manje zahtevne vežbe je više nego preporučljivo. 

U petak, 16.05. Merkur obrazuje trigon sa Staurnom pa je ovaj dan povoljan kada su odluke u pitanju posebno one u vezi posla, jer će Saturn dati izvesnu dozu ozbiljnosti i mudrosti kada su pomenute odluke u pitanju. Sa energijom ovog aspekta postajemo organizovaniji i praktičniji, a sa Mesecom u znaku Škorpije možemo konačno otpustiti emociju zbog koje smo se vrlo često vraćali u prošlost. 

U subotu 17.05. nas očekuje jedan vrlo dinamičan dan jer će Venera "pasti u zagrljaj" Uranu, a sa energijom ove konjunkcije imaćemo potrebu da se oslobodimo od svega što nas sputava i da volimo iskreno i  slobodno bez ikakvih zadrški. Uran je tu da nas podseti da je sloboda izbora veoma važna, a Venera da obezbedi udobnost i lakoću. Potrebno je postaviti sebi pitanje koliko smo iskreni prema sebi, jer onoliko koliko smo iskreni prema sebi, toliko možemo biti iskreni prema partneru i odnosu, a iskrenost u odnosima je jedan od nekoliko temeljnih kamenova.  Danas možemo poželeti i da promenimo izgled, ali to neće biti tek neka beznačajna i samo našem oku vidljiva sitnica, već će to biti nešto u Uranovskom stilu, neobično i drugačije. U subotu će i Merkur biti u trigonu sa Plutonom, pa ćemo imati potrebe da istražujemo i da pokušamo da razumemo sebe i svoje potrebe na jednom dubljem nivou, ali i mogućnost da se uz pomoć ove energije oslobodimo nekakvih strahova. 

U nedelju !8.06. sa Mesecom u znaku Strelca imaćemo potrebu da se zabavimo, družimo, neko od nas će i da putuje, jednom rečju imaćemo potrebu da radimo sve ono što nas pokreće. Potrebno je da uživamo u onim stvarima zbog kojih se osećamo svrsishodni. 

Prijatnu nedelju želi vam vaše Astro savetovalište.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb