Astro savetovalište

Numerologija i ljubav

astrosavet | 19 Maj, 2020 17:07

Kada odredite vaš životni broj i životni broj vašeg partnera možete da saznate kako se slažete sa njima. Pitajte njega ili nju kada su se rodili, odredite njihov životni broj i pratite ovaj vodič.

 

Životni broje se određuje vrlo lako. Na primer, ako je neko rođen 15.02.1974. godine, sabirate sve cifre u datumu, dok ih ne svedete na jednu cifru, to jest, ovako: 1+5+2+1+9+7+4 = 29 = 2+9 = 11 = 1+1 = 2
Prema tome, životni broj osobe rođene gore navedenog datuma jeste 2.

OSOBINE BROJEVA

 

Srce broja JEDAN voli duboko - romansa traje sve dok je ljubav uzvraćena i dok voljeni živi prema standardima šarma, pameti i individualnosti, svemu onom što je tako važno broju Jedan. Pa ipak, ponos, dinitet i rezervisanost možda neće dozvoliti Jedinici da se ponaša zaljubljeno ili da prizna svoju romantičnost. Pošto je hladnokrvnost i uzdržanost veoma jaka kod broja jedan, može se hladno ophoditi prema svima, pa čak i prema voljenoj osobi. Bez obzira koliko duboko voli, broj Jedan očekuje da bude glava familoije.
Broj DVA ima nežno i ljubazno srce. U pitanju je ljubavnik pun razumevanja, koji ponekad pruža previše iz straha da ne uvredi ili da ne zadovolji svoju voljenu osobu. To srce u mnogome zavisi od poštovanja i ohrabrivanja onih koje voli i lako da je povrediti kritikama. Broj Dva zna da uzgubi živce i svašta kaže kada ga uvrede. Vrlo je društvena osoba i nikada nije zadovoljan kada ostane sam. Neophodna mu je ljubav.
Sve u broju TRI odiše romantizmom, uvek je zaljubljen i pruža sve od sebe, ljubav je duboka i kompletna. Šarmantan je kompanjon, ali se može okrenuti i otići kada mu previše povlađuju ili titraju. Samopouzdanje gradi na osnovu podrške suprotnog pola ili pouzdanih prijatelja. Trojka dugo pamti bol i prekinute veze.
Osoba u znaku broja ČETIRI je ozbiljan ljubavnik, iskren i pouzdan. Dom i porodica pružaju osećaj sigurnosti, koja mu je neophodna. Četvorka ne uživa u romantičnim vezama i ne interesuju je tuđe veze i vezice. O svojim vezama razmišlja kao o najozbiljnijim vezama na svetu. Broj Četiri zahteva da voljena osoba sa njim deli sve, do najsitnijih dnevnih pitanja. Neugodna mu je velika sentimentalnost.
Srce broja PET uživa u suprotnom polu, želi ljubav i prijateljstvo, ali nije baš po prirodi gostoljubiv. Petica neumorno traži promenu, slobodu i nezavisnost u vezama. Ne prija joj društveni život po strogim pravilima, čak ni onda kada to propisuje voljena osoba. U pitanju je bolji prijatelj nego ljubavnik, bez obzira da li je u pitanju brak ili vanbračna veza.
Kod broja ŠEST imamo idealističko srce, bilo da je u pitanju flert ili prava ljubav. To su osobe koje su naglašeno pouzdane, skoro posesivne i uvek gnjave svoje voljene preteranom pažnjom, poklonima i drugim iskazivanjem ljubavi. Uvek traže da pruže najbolji život svojim najmilijima, ali zahtevaju jasno pokazivanje ljubavi i adekvatno uzvraćanje. Šestica zahteva da bude voljena i poštovana. Sviđa joj se sentimentalnost.
SEDMICA je neka vrsta stoika - to su osobe koje mogu da žive bez ljubavi. Veoma su selektivne kod izbora prijatelja i ljubavnika i poseduju visok stepen perfekcije. Kada nađe odgovarajućeg partnera i pokloni mu ljubav, tada je to dublje i jače osećanje i traje mnogo duže nego što sama priroda (mirna, rezervisana i hladna) to dozvoljava.
Broj OSAM pripada celom svetu. U ljubavi mu je potrebna snažna i sposobna veza, a pogotovo mu je važno da voljena osoba ima jednake ambicije. Ne podnosi slabosti i nedostatak karaktera ni kod sebe ni kod drugih. Poseduje toplu prirodu, ali je suviše zauzet da bi dugo bio romantik.
Srce broja DEVET je strastveno i romantično. Na njega može lako uticati dobra volja drugih ili sama dobra dela. Uživa da ga poštuju voljene osobe i prijatelji. Zna da bude vrlo neugodan partner i da voljenu osobu maltretira sve dok veza ne dođe u opasnost.

VAŠ BROJ I DRUGI BROJEVI

 

■ Ako ste Vi broj 1, a druga osoba ima životni broj:
1 - Oboje imate inicijativu i možete da posećujete mnogo mesta zajedno. Može se postići perfektna koordinacija ako oboje vodite računa o savetima druge strane. Umesto da se takmičite između sebe, možete jedno drugom mnogo pomoći. Neće biti dobro ako stalno držite dizgine u svojim rukama - ponekad treba partneru dozvoliti da Vas savetuje, pa i vodi. Od toga ćete imati velike koristi.
2 - Ova vezadonosi obostranu korist. Vi posedujete inicijativu i originalne ideje, a Dvojka ima sposobnost da vaše planove i ideje ostvari. Kao ljubavni par, partneri ili saradnici, vi ste par dobitnika, jer se dopunjujete u sposobnostima, pa ni sukoba među vama ne može biti.
3 - U ovakvoj kombinaciji Vi posedujete lidersku moć i originalnost, a Trojka ima šarm i magnetsku privlačnost, pa će se uspeh sam od sebe ostvarivati. Kao tim, slagaćete se dobro, razumete jedno drugo i odlično se dopunjujete.
4 - Kod ove veze Vi morate da držite kormilo - tada će se sve dobro završiti. Vaš doprinos toj vezi je inventivnost, a Četvorka u vezu unosi svoju sposobnost da realizuje Vaše zamisli. Brzina će karakteristati sve što zajedno radite - bez obzira što ćete Vi želeti, i to često, da menjate sopstvene planove.
5 - Ako dopustite Petici da govori, onda postoji mogućnost da Vaš odnos bude dobar. Oboje ćete postići uspeh u porodičnim i obrazovnim projektima sve dotle dok se ne umešate sa svojim javnim nastupima. Bolje pustite svog partnera ili prijatelja da to obavi na svoj način.
6 - Budite mirni - to je najbolji savet koji Vam možemo dati ukoliko stvarno želite da izađete na kraj sa Šesticom. Ako bilo šta pokušate na svoj način, sigurno će doći do sukoba. Najbolji način da se družite je da studirate kulturne predmete ili da uživate zajedno u umetnosti. Nikada ne forsirajte svoje ideje.
7 - Morate biti umereni sa svojim zahtevima prema Sedmici. Možete uspeti u projektima sa novcem, ali to ne mora da vas oboje zadovolji. Zajedno, možete predstavljati popriličnu moć. To treba koristiti u dobre svrhe, pa ćete zaista uživati.
8 - Ne dozvolite da zbog veze odustanete od svojih snova i ideala. Izbegnite ili otklonite sukobe tako što ćete odustati od međusobnog nadmetanja. Raspravite sve nesuglasice pre nego što svako od vas pođe svojim putem. Vaša družba može trajati, ali samo ako vezu gradite polako i izbegavate lomove.
9 - Vi bi trebalo da budete stimulativni član ovog odnosa. U vezu ćete uneti svoj talenat i invenciju, a Devetka će doneti simpatičnost i prestiž. Ono što morate stalno imati na umu je da Vas drug, ljubavnik ili partner ne sme nikada obeshrabriti, odnosno to mu nemojte dozvoliti.
■ Ako ste Vi broj 2, a druga osoba ima životni broj:
1 - To je izvrsna kombinacija za uspeh u svim zajedničkim projektima. Vaša je sudbina da sprovodite planove drugih ljudi - imate sposobnost izvršavanja, odnosno završetka posla, a druga osoba ima talenat da planove i posao započne. Vi ste inspiracija za Jedinicu, pa je to prosto idealno za koordinirane, zajedničke korake u životu.
2 - U vašem odnosu je neophodna potpuna ravnopravnost - svako od vas mora da razume onog drugog, treba da radite zajedno. Rezultat ovakve veze biće korist za oboje.
3 - Ako želite da ovo partnerstvo uspe, morate dozvoliti da Trojka preuzme vođstvo. Vaša će uloga biti da unesete u vezu društvenu ljupkost i šarm - samo tako ćete oboje uživati ogromnu popularnost. Treba da ostanete mirni - nikada ne smete da pokažete ljubomoru. Nemojte se ni braniti ako do pregovaranja dođe. Tek tako će ova koordinacija trajati dugo.
4 - Vi ćete, obostrano, dati snagu drugoj osobi. Vi ste graditelj, a partner Vam je arhitekta. Zajedno ćete dostići uspehe i sreću. Najbolje ćete se snalaziti u obrazovnim procesima, ali i u porodičnim odnosima.
5 - Morate uneti celog sebe u ovaj odnos. Dopustite Petici da priča, da pokaže kako je duhovita, briljantna i pametna. Odlično ćete se slagati ako zauzmete stražnje sedište - izuzev ukoliko se Vaša snaga i aktivnost bude izričito zahtevala. Ne smete ništa učiniti što može da pomuti vaš odnos, a pogotovo ne smete stvarati nikakve konflikte.
6 - Ovo je odlična kombinacija za materijalne uspehe, za zarađivanje novca, za rad na humanitarnim poslovima, te u stvaranju velike korporacije. Dopustite Šestici da vodi stvar - njene ideje su dobre i Vaš će posao biti da ih sprovedete u delo. Vaš će partner dobrovoljno prihvatiti mnoge obaveze - dopustite da On ili Ona to učine.
7 - U pitanju je izvanredna veza, posebno na polju psihičkih istraživanja, numerologije i izučavanja misticizma. Moraćete podupirati moral Sedmice jako često. Ma koliko Vam se taj zadatak činio teškim, prihvatite ga i ispunjavajte ga neumorno. Nemojte smetati partneru kada želi da bude sam.
8 - Konstatujmo da je ovde kombinacija koja miriše na novac - možete dogurati daleko u zajedničkom sticanju finansijskih sredstava. Moraćete da ostvarujete lukave planove kako bi uvećali svoj prestiž i zaokružili svoju reputaciju. Efikasnost postaje ključna reč u svemu što zajedno radite - to uključuje i dobar provod i uživanje u društvu voljene osobe.
9 - Vi činite moćnu kombinaciju. Svako dodaje onom drugome snagu i moć. Vi možete da vodite i određujete bilo šta, ali zapamtite: morate dozvoliti Devetki da upotrebljava svoju imaginaciju. Tom bistrom umu Vi možete dodati svoju praktičnost - to je tim koji čuda stvara.
■ Ako ste Vi broj 3, a druga osoba ima životni broj:
1 - Vaša energija i vitalnost, dodata liderstvu druge osobe, čine ovu kombinaciju prilično vitalnom. Možete postati graditelj sudbine i slave kao i velike lične sreće - ova veza je garancija za to. Pa ipak, morate biti oprezni da se ne širite u mnogim projektima - zajednički biste morali da se koncentrišete samo na jednu nameru.
2 - Istraživanje i književni rad čine odlično polje gde biste se mogli udružiti. Vi možete da uložite talenat i magnetizam, dok će Dvojka istaći sebe u praktičnim ostvarivanjima Vaših ideja. Nemojte činiti svoj stav rastegljivim da biste održali ravnotežu.
3 - Uzajamna privlačnost će vas magijski spojiti. Uspećete u učenju jedno od drugog i istaći ćete se u obrazovnim planovima. Uspeh je garantovan i u poslovnim investicijama kao i u svemu što je vezano za kuće.
4 - Ovde sve miriše na sukob - zbog Vaše imaginacije i Četvorkine osobine da stoji čvrsto na zemlji. Bilo bi dobro da svog partnera dobro slušate i uradite kako Vam savetuje. Nemojte prigovarati. Kombinujte svoje mogućnosti kako biste mogli da pomognete drugima - tako ćete uspeti da sami sebi pomognete - odnosno jedno drugom.
5 - Možete 'zaraditi' veliku snagu od Petice, zato što će On ili Ona dodati elemente brzine i filozofije 'uradi to sada' Vašim idejama. Mislite konstruktivno i ne lutajte suviše kroz maštu. Vas dvoje imate predispozicije da efikasno sprovedete projekte humanitarne prirode.
6 - Reč genijalnost odlično opisuje potencijale ove veze. Pošto vi imate tendenciju da se malo poigravate, Šestica Vam pomaže tako što Vas balansira. Obavezno prihvatite taj uticaj - tako ćete najbolje stići do samog neba, a ako treba i nazad.
7 - Ovo udruživanje će voditi produktivnom iskazivanju talenata obe osobe. Svako od vas može da stimuliše onog drugog, pa će Vaša lična inventivnost i originalnost začiniti uspešne projekte koje ćete zajednički ostvariti.
8 - Ispunjenje Vaših najvećih i najtajnijih nada može biti rezultat ove veze ukoliko vodite računa o savetima Osmice. Vi ćete uložiti trud, a druga osoba intelektualnu i finansijsku briljantnost - te osobine zajedno doneće uspeh u gotovo svakom poduhvatu. Pazite, u ovoj vezi Vi ste osoba koja prati, jer nikako ne možete voditi.
9 - U ovoj vezi može biti mnogo priče, pri čemu, verovatno, neće biti nikakvih pozitivnih rezultata. Ukoliko ste voljni da prihvatite napredne stavove Devetke postoje neke šanse za ovakve kombinacije. Naš savet je - jednom u životu budite publika, a ne zvezda.
■ Ako ste Vi broj 4, a druga osoba ima životni broj:
1 - Vi obezbeđujete solidnu bazu za ovakav odnos, a druga strana (Jedinica) unosi originalnost i inicijativu. Ova veza bi morala biti stvarana postepeno i morala bi biti permanentna. Verovatno će Vas iritirati vodeća uloga Jedinice ali, zapamtite, to je za Vaše dobro.
2 - Lako ćete razumeti drugu osobu, ali će i ona razumeti Vas - vaše su vibracije kompatibilne. Mada će biti uzajamne konkurencije, neće biti sukoba među vama. Vi ćete uspeti da izvučete maksimum od Dvojke, a za uzvrat ćete dobiti spremnost za idealnu kooperaciju.
3 - Divna i dugovečna veza među vama može biti formirana jedino ako dozvolite da Trojka preuzme lidersku funkciju. Vebracije koje posedujete biće od velike koristi na polju istraživanja, medicine, misticizma i numerologije. Praktikujte što više strpljenja i takta.
4 - Ovu vezu svet obično naziva 'čista sreća'. To je rezultat dve snažne sile koje, kombinovane, uzrokuju finansijski uspeh, moć i zadovoljstvo. Vi i Četvorka, zajedno, možete pomoći čitavom svetu kroz svoje planove, filantropiju i dobre projekte.
5 - Vaša uloga u ovakvoj kombinaciji se sastoji od toga da budete element ravnoteže zato što je Petica često pregovorljiva, u oblacima i pomalo 'kratkog fitilja'. Slušajte što više, ali budite uvereni da ćete samo Vaše ideje moći zajednički da ostvarite. Uzajamni interes u okultnim stvarima ili proučavanje graničnih područja nauke velika su pomoć za oboje.
6 - Pomoći ćete sebi ako radite sa Šesticom, a ne protiv nje. Zajedno ste u stanju da formirate odnos gde će inventivnost i originalnost dovesti do materijalne dobiti i društvenog položaja.
7 - Morate dati sve od sebe kada je ova veza u pitanju. Vama odgovara težak rad, ali ne i obrazovanje dece - zbog imaginacije, Sedmica je za decu mnogo pogodnija. Kombinacija može iznedriti divne rezultate. Autoritet i moć možete zadobiti zajedničkim radom i uzajamnim poverenjem.
8 - Ovaj odnos garantuje i odnos i zabavu.Razumevanje, simpatije i osećaj za humor su zajedničke osobine, a to će podstaći dobre vibracije i samim tim obezbediti dugu i trajnu vezu. Nemojte biti ekstravagantni.
9 - Posedujete praktičnost koja će, uz široke vidite Devetke, obezbediti ovoj vezi (pre svega prijateljstvu) garantovani uspeh. Slušajte i učite. Dodajte svoje dnevne ideje imaginaciji druge osobe, pa će doći do punog zadovoljstva i materijalne koristi.
■ Ako ste Vi broj 5, a druga osoba ima životni broj:
1 - Oznaka ovog odnosa je energičnost i vitalnost - vi ste oboje divni ljudi i možete se lepo slagati. Brzina i originalnost će pratiti svaki vaš zajednički obavljen posao, a kroz druženje ćete mnogo naučiti jedno od drugoga. Pokušajte da slušate, a naročito nemojte pokušavati da stalno vodite glavnu reč.
2 - Iz ovog partnerstva može svašta da proizađe - i divna veza i rogovi u vreći. Moraćete sve da preuzmete u svoje ruke, jer će druga Dvojka biti tiha, nenametljiva i spremna da sluša sve što joj budete rekli. Morate zajedno da učite ako želite napredak. Pred Vama je zadatak da budete što interesantniji i inventivniji, ali i veoma direktni.
3 - Sve što budete pokušali sa drugom osobom biće lakoo urađeno - Vaše će vibracije učiniti uspeh potpunim. Ako vas dvoje radite zajedno, predlaženo finansijske poslove, organizacione zahvate i poslove velikih korporacija - tu ćete najbolje iskazati svoje kvalitete. Vaše su osobine komplementarne.
4 - Budite sigurni da ćete za Četvorku biti više nego atraktivni, jer posedujete sve ono što On ili Ona želi ili im nedostaje. Dodajte svoju brzinu njenoj praktičnosti, pa ćete postati pobednički par.
5 - Temperamentno reagovanje može brzo okončati ovakvu kombinaciju. Oboje ste, po prirodi 'kratkog fitilja'. Oboje morate da budete manje napadni, da se manje ubeđujete i da previše ne maštate - jedino tako ćete ostvariti pravu vrednost ovakve veze. Druga Petica ima velike stimulativne, originalne i više nego korisne potencijale.
6 - Mogli biste postati pravi stimulator svojoj Šestici - upravo su Vaše osobine ono što će izazvati intelektualnu snagu i umeće druge osobe. Zajedno formirate lepu uniju i uzajamno ćete sebi izgrađivati intelektualnu moć i inicijativu.
7 - Zauzdajte svoju urođenu govorljivost - samo tako ćete nekako opstati u ovoj vezi. Morate biti mirni i poštovati Sedmicu i njeno prijateljstvo - ona je tako tiha i lako uvredljiva. Možete se lepo zajedno provoditi, ali ćete najveći deo trajanja ovog odnosa biti ozbiljni, a i bolje je da budete.
8 - Od veze sa tom Osmicom možete lepo zaraditi. On ili Ona imaju veliki uticaj i praktično gledanje na stvari, a to je ono što je Vama potrebno. Pridržavajte se primera i saveta koje od nje ili njega dobijate. Zajedno možete od svega napraviti avanturu.
9 - Odnos ovakve vrste će izvući sve najbolje iz Vas. Široki vidici i ravnoteža su prednost druge osobe - Vi ćete ovom odnosu podariti ličnost i aktivan mentalitet. Posedujete pamet, dovitljivost i smisao za humor, a od Devetke ćete biti uvučeni u svet vizija.
■ Ako ste Vi broj 6, a druga osoba ima životni broj:
1 - Ovo je vredna veza i može samo jačati ako joj Vi poklonite ozbiljnu stranu, a Jedinica onu tananu iskru originalnosti. Na Vama je da uradite - i da naučite kako - osnovu koja je neophodna za uspeh zajedničkih projekata. Pustite da Vas druga strana vodi.
2 - Ovakav odnos označava uspeh upravo zato što Vi ulažete dobre ideje, koje će Dvojka lako ostvariti. Sva novčana ulaganja biće od koristi. Svi projekti koji počivaju na organizaciji, a naročito klupske aktivnosti, idealni su za Vaš zajednički rad.
3 - Između Vas će postojati perfektno razumevanje. Imate mnoge zajedničke osobine, Ali ste Vi, verovatno puno mirniji od druge osobe. Pošto ovo može biti dugotrajna veza (partnerstvo ili brak), biće dobro da odmah stvarate dugoročne planove. Vi ste oboje prilično nadareni za učenje i praktikovanje okultnih znanja i veština.
4 - Iz ove veze će proizići mnogi novi i kreativni projekti. Oboje ste ozbiljni tipovi, pa zajedno možete ostvariti briljantne planove. Saradnja može biti dobra osnovica i za pravu ljubav. Između vas neće biti ni nadmetanja ni sukoba.
5 - Ova kombinacija stvara moćan broj 11 i svakako omogućava snažne vibracije svega čega se dotaknete. Vi ćete u odnos uneti učenje i iskustvo, a druga osoba će ga obogatiti brzinom, bistrinom i originalnošću. Poslušajte, i to uvek, savete koje Vam druga osoba upućuje.
6 - Pošto je poznato da oboje po pritodi težite ozbiljnom, ovo udruživanje će i jednoj i drugoj Šestici podariti mnogo zadovoljstva. Vi ćete obasjati prirodu i temperament jedno drugom. Uostalom, koliko god Vaši duboki nemiri zrače konstruktivizmom toliko, ako ne i više, Vaši damari svetle radošću života.
7 - Postoje mnogi snažni sukobi između Vas i ličnosti druge osobe - Vaši su interesi potpuno drugačiji. Svako od vas mora otvoreno da izrazi svoje želje, da shvati i ispoštuje želje drugoga i tak kada se stvori široko razumevanje, postoji mogućnost saradnje. Ako Vam je do toga stalo, počnite da izgrađujete odnos, kamen po kamen.
8 - Priznajemo, ovo može biti samo odnos u kome se samo priča i gde ne postoji prisnost, naročito ako osmici ne dozvoljavate da prikaže svoje visoke mogućnosti. Prepustite drugoj strani razmišljanje i liderstvo u zajedničnim projektima, a Vi tu možete dodati elemente Vaše beskrajne obazrivosti, to će delovati kao kočnica.
9 - Obostrano razumevanje može načiniti ovaj odnos dugovečnim - bilo da je u pitanju prijateljstvo, partnerstvo, brak ili samo kolegijalna veza. Zajedno možete daleko dogurati, puno naučiti i poboljšati lične kvalitete uzajamnim uticajem.
■ Ako ste Vi broj 7, a druga osoba ima životni broj:
1 - To je dobra kombinacija, bilo da tragate za materijalnim dobrima, odnosno profitom, bilo da žudite za svim zadovoljstvima koje život može da pruži. Pratite uputstva druge osobe, Vaša je uloga da usporite entuzijazam Jedinice, te da dodate svoju sposobnost analiziranja stvari.
2 - Vi ste oboje vedri po prirodi, pa će teško doći do bilo kakvih sukoba između Vas. Zajedno možete da uspešno učite ili da se bavite filozofskim disciplinama. Uzajamno ćete se zabavljati i umirivati.
3 - Ovaj odnos će karakterisati visoki stepen aktivnosti. Vi ćete ipak biti malo mirnija strana i dobrovoljno prihvatiti da budete druga violina. To je zato što cenite prijatne osobine Trojke. Vi u ovom odnosu obezbeđujete potrebno razumevanje, a druga strana unosi potrebnu energiju.
4 - U ovu asocijaciju ćete i Vi i druga strana uneti moćne vibracije koje oblikuju 'master' broj - veliku jedanaesticu. Rezultat obostranog truda je snažna kombinacija. Morali biste da se dobro slažete. Vi ćete svakodnevno opskrbljivati ovu vezu idejama, ali bi bilo dobro da ostavite Četvorci da ih ona razradi i sprovede.
5 - Vi kao da ste balast na ovom brodu prijateljstva - druga osoba može lako da skrene sa kursa ako Vi čvrsto ne držite kormilo. Budite mirni sve vreme, čak i kada Vas prekinu u govoru ili Vas nervira ponašanje Petice - to je neophodno ako želite da ostanete prijatelji.
6 - Harmonija ovde ne dolazi u obzir, odnosno, može nastati privid ako se Vi prihvatite zadnjeg sedišta i dozvolite da Vas druga strana 'jaše'. Biće potrebno mnogo teškog rada i truda da ova kombinacija uspe. Razmislite dobro o tome koliko stvarno želite da u ovu vezu uložite, pa se adekvatno odlučite - u svakom slučaju pre nego što se u to duboko zaglibite. Tada je već kasno, zar ne?
7 - Miroljubivost je reč koju bismo mogli upotrebiti radi opisa ovako formiranog odnosa. Oboje ste odrasli prema Vašem stanovištu, pa nema detinjastih svađa - dok god postoji međusobno uvažavanje neće biti ni sitnih nadmudrivanja. Pisanje i rad na radio-stanici su odličan izazov za zajednički napor - to obavezno treba da probate.
8 - Ova se kombinacija sastoji od Vašeg vizionarstva i senzibiliteta i veštine upravljanja i smisla za praktičnost druge osobe. Treba da pružite staloženo i mirno ohrabrenje šemama i snovima Osmice. To će Vas, na neki način, primorati da putujete i obilazite razna mesta.
9 - Veliko razumevanje i simpatije će zasigurno postojati između Vas. Svako od Vas poseduje prefinjenu prirodu i unutrašnje shvatanje univerzalnih zakona. Upravo to čini nju ili njega velikom osobom.
■ Ako ste Vi broj 8, a druga osoba ima životni broj:
1 - Oboje ste snažni i agresivni tipovi, pa ćete se ili jako dobro slagati ili ćete postati rivali do smrti. Jedno drugom možete, u zajednici, uvećati hrabrost i sjaj. Ako ste odvojeni, verovatno ćete uništavati jedno drugo. Sve je, u stvari, pitanje Vašeg ličnog izbora.
2 - Vi možete učiniti ovu vezu prilično lepom i korisnom, samo ako ste dovoljno za to zainteresovani. U slučaju da jeste, morate pružiti svu svoju energiju i vitalnost, a jedino što možete dobiti od druge strane je spremnost na saradnju, jer od Dvojke se ne nadajte vatri i briljantnom ponašanju.
3 - Imamo kombinaciju u kojoj su obe strane pune života, magnetizma i snage karaktera. Morate se uzajamno pomagati, jer i jedno i drugo imate iste ciljeve i ideale, pa bi zajednički život i rad mogao biti i veliko zadovoljstvo.
4 - Imate toliko zajedničkih osobina da je ovo gotovo idealna kombinacija. Između Vas nije potrebno ni govoriti o ciljevima i željama u životu, Pa ni o tome šta ko od Vas traži od onog drugoga. Sve se samo po sebi podrazumeva. Vi imate više personalnosti nego Četvorka, pa je jasno da morate da preuzmete lidersku ulogu u partnerstvu ili prijateljstvu.
5 - Mnogo će se elektriciteta stvoriti i izgubiti u ovoj vezi punoj vibracija. Munje i gromovi mogu žestoko udarati, jer ste oboje poprilično nabijeni električnim i magnetnim energetskim potencijalom. Ukoliko stvarno želite da se složite sa drugom osobom, morate slušati njeno ili njegovo čavrljanje i zagušiti, što je više moguće, sopstvenu snagu i moć.
6 - Možete dobiti inspiraciju i veoma mnogo naučiti od ovog druženja. To bi trebalo da donese napredak svakom od Vas. Vi posedujete više snage i magnetizma, ali morate biti obazrivi i nemojte prenaglašavati svoju moć ni plašiti Šesticu svojom snagom.
7 - U ovoj kombinaciji Vi ste vatra, snaga, sila, a druga je osoba svetlo, hladno i intelektualno, ali briljantno. Pošto su za perfektnu vezu i odnose potrebni kvaliteti ove osobe, potrebno je da budete diplomata, što će reći, veoma taktični.
8 - Ovo bi mogla da bude solidna družba ili čak idealna revolucija. Oboje ste toliko moćni da bi uzajamno mogli da sagorite sami sebe. S druge strane, svako od Vas može obnoviti snagu onog drugog, a zajedno predstavljate ujedinjeni front, ako treba i protiv čitavog sveta.
9 - Unesite deo svoje energije u ovaj odnos, pa ćete ubrzo videti kako koristan on može biti. U pitanju je zahvalna kombinacija, pogotovo ako se zajedno bavite dobrotvornim radom, društvenim aktivnostima i naučnim delatnostima.
■ Ako ste Vi broj 9, a druga osoba ima životni broj:
1 - Ovo je stimulativna veza za obe stane. Vi možete dodati inspiraciju toj vezi, a druga će osoba uneti originalne ideje i inventivnost na ivici genijalnosti. Ikoliko zajedno živite ili radite, Vaše će delovanje sjati mnogim originalnim bojama i odblescima. Sve će biti 'glamur'. Obavezno prepustite Jedinici da u ovoj vezi igra dominantnu ulogu.
2 - Očekuje Vas idealna saradnja sa Dvojkom. Vaš doprinos će biti iskrenost, široki vidici i dalekosežne vizije. Neće biti nikakve prepirke ili sukoba pošto oboje posedujete mirnu i ljubaznu narav.
3 - Može Vam se učiniti da je druga osoba previše pametna za Vas, pa ćete to teško podnositi. Potrebne su neke atraktivne radnje ili događaji da zadrže Vaš interes. Možete da postignete uzajamno razumevanje i sve će biti dobro, sve dok ne budete želeli da budete dominantni. Pomalo komplikovana veza, zar ne?

4 - To je vredan tim ukoliko se stvarno udružite. Vi pružate snagu, imaginaciju i briljantnu spoljašnjost, a Četvorka daje prizemnost i praktičnu umešnost. Ova veza predstavlja i finu ravnotežu - Vi težite visini, a Vaš partner skromnoj nizini.
5 - Ovo je kombinacija mašte i brzine. Sve što delite je poput prirodnog leta kroz prostor, pomalo i preterano lepršavo. Ukoliko želite da stvari iole kontrolišete, moraćete da preuzmete inicijativu, da iskoristite svoj dugi korak i da, usput, omogućite da se ovaj odnos nastavi.
6 - Vi ste oboje prilično prefinjeni ljudi. Tu neće biti detinjastih trikova ili nadmetanja razmaženih osoba. Svako od Vas može drugome pokloniti dragocenu pomoć, pa će, kao rezultat toga, nastati i dugo trajati dragoceno prijateljstvo.
7 - Ovo je zaista snažna veza, prepuna pozitivnih vibracija. Svako od Vas može pomoći drugoj strani da razvije širinu srca, dubinu duše i oštrinu uma. Među Vama će carevati tolerancija i međusobno uvažavanje i pomaganje.
8 - Čini nam se da bi iz ovog odnosa mogli mnogo da dobijete od druge osobe. Vama je neophodan praktičan pogled na stvari, koje Osmica može tako efikasno da ponudi. Zauzvrat, od Vas se očekuje da toj vezi poklonite svoje snove, imaginaciju i vizionalizaciju (sve ono duhovno u Vama), a pogotovo magijske moći koje posedujete a da toga, možda, niste ni svesni.
9 - Ovo je vrsta veze za koju se može reći da ju je sudbina odredila. Oboje ste veliki mislioci, širokih vidika i dubokih osećanja. Prefinjeni maniri i spiritualna snaga vezuju Vas nevidljivim i neraskidivim nitima - vaši će zajednički napori biti zadovoljstvo za Vas, a i velika sreća za mnoge druge ljude.

Nedelja pred nama

astrosavet | 18 Maj, 2020 11:46

Nedelja pred namaDetaljni horoskop za svaki znak zodijaka. 

Kliknite na link:

 https://astrosaveta.wordpress.com/2020/05/18/nedeljni-horoskop-od-17-05-do-23-05/

Astro kocke

astrosavet | 14 Maj, 2020 21:19

Astrodice ili popularno na našim prostorima astro kockice su alat, odnosno tehnika kojom se do odgovora dolazi veoma brzo, u samo nekoliko sekundi.

Na osnovu tri astrološka parametra, a to su znaci, kuće i planete, i njihovom kombinacijom, dolaze do veoma konkretnog, preciznog i tačnog odgovora. Ono što je neophodno da bi onaj ko postavlja pitanje, dobio tačan i direktan odgovor jeste želja osobe koja postavlja pitanje da sazna pravi odgovor, tj. da postavljeno pitanje bude veoma važno. Znači kao i u horarnoj astrologiji potreban je pitač, a njegov datum rođenja, vreme i mesto nisu potrebni da bi dobio odgovor na postavljeno pitanje. Tako je i sa astrodice. Da biste dobili pre svega brz, prezizan i direktan odgovor, dovoljno je da postavite pitanje na koje želite da dobijete odgovor. Kombinacijom znaka, kuće i planete i astrološkim tumačenjem pitač dobija odgovor. To su povezanosti sa horarnom astrologijom, mada funkcionišu na potpuno drugi način, ali rezultat je isti.

Astro rečnik

astrosavet | 13 Maj, 2020 10:42

Bilo da čitate astrološko štivo, gledate TV emisije sa temom astrologija ili da ste u ličnom kontaktu sa astrologom, verujem da vas gomila stručnih izraza naprosto zbuni, i na kraju pola, od onoga šta ste čuli ili pročitali, ne razumete.

Na slovo B, C, Č, D

BENEFIK – Dobra planeta. Obično se u benefike ubrajaju Sunce, Mesec, Venera i Jupiter.

BRZA PLANETA – Ubrzana planeta, čije je trenutno kretanje po putanji brže od srednjeg.

CRNI MESEC – U modernoj astrologiji to je Lilit (inače još u haldejskoj astrologiji se verovalo da postoji još jedan Zemljin nevidljivi Mesec), koji predstavlja uobraženu, virtuelnu Mesečevu sliku, specijalno okultno polje delovanja. Mada postoje efemeride za Lilit veliki broj astrologa ne uzima Lilit za ozbiljno, niti posmatra uticaj, već poistovećuje Lilit i njegov upliv sa Mesečevim čvorovima.

ČVOROVI – Tačke preseka putanje nekog nebeskog tela sa Zemljinom ravni. U astrologiji se pažnja posvećuje praktično samo Mesečevim čvorovima (Zmajeve tačke) pošto se čvorovi planetarnih putanja remete tek za manje od jednog stepena na svakih sto godina. Čvorove planeta od Saturna do Urana možete naći u časopisu Internacionalni astrolog br. 3, ISAR (Internacionalna asocijacija za astrološka istraživanja), autora Morisa Fernandeza.

DEBILITIRAN – Astrološki slabost planete.

DEJEKCIJA – Pad.

DEKADA, DEKANAT – Podela zodijaka na 36 jednakih podeljaka, od kojih se svaki proteže na po deset stepeni, tako da svaki zodijački znak ima tačno po tri dekade.

DEKLINACIJA – Ugaono rastojanje nebeskog tela od nebeskog ekvatora, koje je pozitivno ako se odvija u pravcu severnog, a negativno ako je u pravcu južnog nebeskog pola.

DEKLINACIJSKI KRUG – Veliki krug na nebeskoj sferi koji prolazi kroz nebeski pol, a vertikalan je u odnosu na ekvator.

DESCEDENT – Tačka ekliptike, koja u odnosu na neko mesto i vremenski trenutak upravo zalazi na zapadnom horizontu. Suprotno Ascedentu.

DETRIMENT – Poništavanje, izgnanstvo, izgon. Planeta u detrimentu znači da se dobre komponente nekog nebeskog tela poništavaju kada se ono nađe u nekom zodijačkom znaku suprotnom njegovoj prirodi. Suprotno od znaka gde planeta ima sedište. Na primer, Mars u znaku Vage.

DIGNITETI – Sistem uzvišenih položaja planeta. Razlikuje se pet različitih digniteta kojima se pripisuje pojačano delovanje planete. Prvi je vladavina kućom ili poljem, drugo je egzaltacija, treće je trigonokratija, četvrto je granice zodijačkih znakova i peto pozicioni dignitet.

DIREKCIJA – Metod izračunavanja događaja. Jedan od centralnih pojmova u astrologiji i osnova svih važnih predviđanja i prognoza koje astrologija može da preduzme. U principu predstavlja projektovanje nebeske slike na dan rođenja na čitav budući životni put pojedinca. Postoje mnoge direkcije, ali izdvajaju se najčešće Primarne direkcije, koje je ustanovio Ptolomej, a koje se u osnovi temelje na dnevnom Zemljinom okretanju. Sekundarne direkcije, koju je utemeljio Plasidus, izvode se prema godišnjem obrtanju Sunca, a Tercijarne direkcije na osnovu obrtanja Meseca.

DIREKTAN HOD PLANETE – Kada se planeta kreće normalno kroz zodijak u pravcu zapad – istok, ili kretanje nebeskog tela koje prati redosled zodijačkih znakova gledajući na jug.

DOMICIL – Sedište neke planete. Mesto gde određena planeta najjače deluje. Na primer, Saturn u Jarcu.

DOMINACIJA – Položaj neke planete u svojoj kući.

DOMINANTNO – Najjače dominirajuće nebesko telo. (Tablicu za izračunavanje dominantne planete možete pronaći u knjizi “Točak sudbine 1”, autora Aleksandra Imširagića.)

DISPOZITOR – Po Miletu Duporu, to je planeta koja ima sedište u znaku u kome se nalazi Sunce ili Ascedent, ali dispozitor je i vladar određenog polja ili kuće.

Šta u numerologiji znače brojevi

astrosavet | 12 Maj, 2020 10:45

.

Broj 1 – Oznacava energiju, samopouzdanje, originalnost, hrabrost.LJudi jedinice su uglavnom popularni, samosvesni.Teze napretku I imaju sopstvene ideje.Tesko menjaju svoje misljenje I ne vole kritike.Vole red, cistocu, prakticnost, izazove.Nametljivi su I samostalni.Crpe tudju energiju I poseduju veliku moc.Jedinica je symbol snage I jake volje.Jedinice uvek zele da budu prve, da budu vodje I zato su broj 1.

Broj 2 – Oznacava emocije, promenljivo raspolozenje, veoma cesto usamljenost.Ljudi dvojke su pravedni, senzualni, bistri.Cesto imaju unutrasnje strahove I blokade.Retko posao obavljaju samostalno, vise su skloni partnerskim odnosima.Dvojke su veoma vezane za porodicu, strpljive, pazljive.Velike su estete I ljubitelji umetnosti.

Broj 3 – Oznacava kreativnost, optimizam, bogatstvo, uspeh.Trojke poseduju smisao za humor, uvek dobrog raspolozenja I rado vidjene u drustvu.Rado pomazu drugima I veoma su pouzdane.Veliki su mastari, odgovorni na poslu, otvoreni, komunikativni.Znaju da budu lakomislene ali I veoma ranjive.

Broj 4 – Oznacava discipline, rad, snagu.To je broj tegobe, ogranicenja.Cetvorke rade teske poslove I zivot im donosi dosta otezanja.One su uredne, poslovne I marljive.Medjutim, nisu fleksibilne I sve gledaju sa mracnije strane.Retko se zale I sve u zivotu dobijaju na tezi nacin.Tradicionalisti su I pouzdani kao prijatelji.

Broj 5 – Oznacava promenljivost, radoznalost, nepredvidljivost.Petica zeli da proba sve u zivotu.Lako sklapa prijateljstva, voli putovanja I sve sto predstavlja za nju izazov.Komunikativna je I temperamentna.Inteligentna je I ima talenat za pisanje.Velike su trosadzije.Genetika je bila na njihovoj strani, tako da izgledaju mladolike.Energicne su, druzeljubljive I pozitivne, ali znaju da budu jako povrsne.

Broj 6 – Oznacava humanost, osecajnost, ljubaznost, sarm.Sestica je komunikativna, kreativna I pozitivna.Veoma je popularna u drustvu I otmenog drzanja.Vezana je za porodicu I veoma plemenita.Ljudi sestice su hedonisti I veoma cesto materijalisti.Romanticni su, nezni I strastveni.Veoma cesto su zrtve porodice jer se nesebicno daju.Mozete se uvek osloniti na njih.

Broj 7 – Oznacava mir, tisinu, mudrost, unutrasnju snagu, tajnu.Sedmica je tajanstvena I misticna.Ljudi sedmice su izuzetno inteligentni, otmeni I plemeniti.Znaju da se osame I imaju izrazenu moc intuicije.Sklona je analiziranju svega I svakog.Svesna je da je drugacija I tu je njena snaga.

Broj 8 – Oznacava moc, uspeh, novac, akciju.Ljudi osmice su uspesni u svom poslu I lako sticnu materijalno bogatstvo.Obicno su na visokim funkcijama I odgovornim mestima.Moraju da nauce da kontrolisu svoju moc.To je broj autoriteta I moci.

Broj 9 – Oznacava hrabrost, rizik, volju, tajnu, mudrost.Ljudi devetke su zatvorene osobe koji ne otkrivaju svoje tajne.Plemeniti su I rado pomazu drugima.Imaju moc predosecanja.Pune su razumevanja I saosecajnosti za druge.Devetka je najhumaniji broj medju brojevima.Devetka simbolizuje dovrsenje.

Koristeci moc brojeva pokusajmo da shvatimo zasto se neke stvari desavaju bas nama.Sve najbolje i pokusajte da neke stvari u zivotu prihvatite ako vec ne mozete da promenite!

Horoskop za nedelju pred nama

astrosavet | 11 Maj, 2020 17:57

HOROSKOP OD 10.05. DO 16.05.

OVAN

Posao – Trebalo bi da budete u što boljim odnosima sa saradnicima. Iako do toga dolazi pred kraj sedmice, pazite da ne uradite nešto što je protivno vašim interesima. Imate veliku potrebu da osigurate svoj novac, da ga uložite u neke trajne vrednost a možda ste čak i rešili da ga sklonite na neko skrovito mesto.

Ljubav – Kako mladi tako i sredovečni Ovnovi imaju šansu da dožive prijatne momente u društvu drugih Ovnova, Strelčeva, Vodolija i Vaga. I po neki Bik bi mogao da vas zaintrigira, posebo ako je duhovit i komunikativan. Vi ćete biti manje više pasivni posmatrač kome je prijatno u tom društvu.

Zdravlje – Pazite se moguće povrede.

BIK

Posao – Sada je momenat da date gas. Kada su svi već euforični vi samo razmišljate o pravcu u kome će ići vaša karijera. Pravilno razmišljate, slavlje traje kratko a ove sedmice biste mogli postaviti kamen temeljac novog uspešnog posla. Zbog svoje darežljivosti postajete predmet šale, jer čak iako imate poveće količine novca, one odlaze na potrebe drugih, ali vama nije žao, dajete ga sa zadovoljstvom.

Ljubav – Mnogo se više priča o vama nego što možete da pretpostavite. Predmet ste želja osoba koje se nalaze na položaju, što vas fascinira samo ako su vam u intelektualnom i duhovnom pogledu zanimljivi, inače, važnije vam je da osetite fluid. Osetićete ga.

Zdravlje – Moguća je lakša upala grla.

BLIZANCI

Posao – Atmosfera na poslu, posebno ako radite u privatnoj firmi je više nego napeta. Ne samo da ne znate kako da se postavite, već ste verovatno zatrpani poslom do guše. Ne verujete obećanjima, ali ne želite ni da reskirate. Ako tražite posao, ovo nije sedmica u kojoj treba prihvatiti bilo šta. Preko partnera možete očekivati vanredne dobitke ili ćete ugovoriti posao koji bi vam omogućio posao u vezi sa javnošću koji će biti dobro plaćen.

Ljubav – Situacija je mnogo bolja nego ranije, ali ipak, ako vam partner zamera bilo šta što se tiče organizacije zajedničkih momenata ili ako ste pod istim krovom, ima primedbe na vaše angažovanje u domu, učinite nešto po tom pitanju. Krajnje praktični problemi mogu biti povod raspravama.

Zdravlje – Smanjite obroke.

RAK

Posao – Sve vodi ka tome da možete napraviti pogrešnu procenu svojih sposobnosti, ili situacije u kojoj se nalazite. Svi vas tapšu po leđima a onda od obećanja ne bude ništa. Pošto ste usmereni na druge, moraćete u nečemu da popustite. Bliski rođak očekuje od vas da mu pozajmite novac ili da ga na neki način pomognete. Nećete moći to da izbegnete.

Ljubav – Partner vas u poslednje vreme verovatno kritikuje da ste previše rigidni u svojim stavovima kako kada je posao u pitanju tako i rođački odnosi. Nemate vremena ni za koga, čak ni ako ste mladi, za osobu koja vam se dopada. Ukoliko ste slobodni, predstoji susret sa Bikom ili Vagom.

Zdravlje – Više se odmarajte i razmislite o promeni načina ishrane.

LAV

Posao – Dobijate ponudu koja može izgledati sjajna, ali u krajnjem finalu nije isključeno da ćete na neki način biti prevareni, ako ništa od sopstvenih očekivanja. Krajem sedmice otovorite četvore oči i ništa ne potpisujte, posebno ne ugovore. U ovom periodu je mudrije da ga malo prištedite ali vi to svakako nećete uraditi, naprotiv, možete napraviti poveće troškove ili se čak i zadužiti.

Ljubav – Vaše preterana tolerantnost može se okrenuti protiv vas jer partner smatra da može da sa vama pomalo i manipuliše ili zloupotrebljava vaše strpljenje. Dobijate sjajnu šansu da upoznate neku novu, interesantnu, ambicioznu i vrlo atraktivnu osobu.

Zdravlje – Dobro se osećate.

DEVICA

Posao – Moraćete da se uhvatite u koštac sa velikim poslovnim izazovom i poći će vam to za rukom. Ne razbacujete se novcem, jer sledeće sedmice predstoje poveći troškovi na koje niste računali. Vodite računa da ne napravite neku grešku prilikom sređivanja dokumentacije.

Ljubav – Možete se osetiti i pomalo nesigurnim u ljubavi i emotivno uzdrmani nečim što ćete čuti o sebi, ali to nema mnogo uticaja na vaš status ako ste u braku. U ljubavi vam najviše odgovara društvo jednog Jarca. Slobodne Device mogu upoznati nekoga ko bi mogao postati vrlo značajan u njihovom životu.

Zdravlje – Pazite na krajnike.

VAGA

Posao – Sedmica može početi sjajno ali će se najpre završiti vašim nezadovoljstvom ako se mnogo toga ne bude odvijalo kako biste vi želeli ili kako ste planirali. Imate tendenciju da druge krivite za sve što vam se dešava a to svakako nije dobro, jer predstoje sukobi. Pobljšava vam se finansijska situacija ali vi kao da to ne cenite dovoljno nego stalno želite više i više. I novac može biti povod sukobima.

Ljubav – Tu ste na svom terenu. Ne bi trebalo da se previše opterećujete nekim nezadovolsjtvom iz prošlosti nego da se okrenete ka onome što je pred vama, a to bi mogao biti neki vrlo lep put ili provod u društvu osobe koja vam je draga.

Zdravlje – Proverite vid.

ŠKORPIJA

Posao – Budite vrlo oprezni kod donošenja odluka u vezi sa poslom i ma kako vam izgledale primamljive poslovne ponude, trebalo bi da se opredelite za saradnju sa nekim koga smatrate vrlo odgovornim i iskusnim, moguće da se radi o Devici ili Jarcu. Predstoji vam neki nov posao. Nemate stabilnu finansijsku situaciju ali vas nije lako demoralisati. Ako ste mladi i na počektu karijere, pretpostavljeni će pokušati da sa vama pregovara oko honorara.

Ljubav – Najmanje vremena imate za ljubav i spremni ste da se više posvetite karijeri nego svom privatnom životu. Ima mnogo onih kojima se dopadate ali njihovi pokušaji kao da će biti bez većeg uspeha. Stalne veze su na nekoj vrsti probe, oboje ste nervozni.

Zdravlje – Ne izlažite se prevelikom stresu.

STRELAC

Posao – Bilo bi dobro da u ovom periodu ne ulazite brzopleto u nekakve poslovne aranžmane, da ne biste imali docnije problema, naročito ako se radi o poslu sa Jarcem i Škorpijom. Čekate poziv od nekoga ko bi trebalo da vam pozitivno odgovori na vaš predlog o zajedničkoj saradnji za koju pretpostavljate da će biti veoma unosna. Možda će vam se i posrećiti.

Ljubav – Imate prilično površan stav prema ljubavi jer nemate mnogo snage da se raspravljate sa osobom koja vam je draga oko nečega što vas kod nje nervira. Moguće je da vam tera neku vrstu inata na koju vi i ne reagujte.Nova romansa je na pomolu, bićete u procepu.

Zdravlje – Trebalo bi sebi obezbedite psihički mir.

JARAC

Posao – Početkom perioda postajete vrlo aktivni, pokazujete inicijativu, sjajno sarađujete sa Jarcem, Bikom, Vodolijom i posebno sa Rakom. Nemojte se nepotrebno iscrpljivati jer predstoji vam tek veliki i naporan rad, neko vam može dati neko zaduženje u poslednji čas. Kod vas je velika zbrka sa novcem jer nikako da izađete iz dugova ili da skupite onoliko novca koliko vam je potrebno za sve što ste planirali.

Ljubav – Ako vam se dopadaju osobe za koje znate da nisu za vas, nemojte s njima ni ulaziti ni u kakve aranžmane jer ste pred sjajnom romansom koja teško da će ostati tajna, kao što vi planirate. Nijedno od vas dvoje nije slobodno. Ako nemate partnera, predstoji iznenadni fatalni susret.

Zdravlje – Pripazite na ishranu, posebno izbegnite masnu hranu.

VODOLIJA

Posao – Početkom perioda ste pod velikim pritiskom neke žene, ma kog pola da ste, da uradite nešto u šta niste uvereni da je ispravno ili povoljno po vas i kako vreme bude odmicalo, tako ćete i vi biti sve sigurniji da odluka u vezi sa tim treba da se odloži za neko drugo vreme. Kraj perioda nije povoljan jer vam dolaze računi na naplatu. Pokušaćete pre toga da izbegnete sve obaveze, ali ih bolje na vreme namirite.

Ljubav – I vi ste jedan od znakova koji je spreman da rizikuje kada je ljubav u pitanju. To vam baš i nije mudar potez, jer je pitanje da li ćete imati snage da idete do kraja a situacija će izmaći kontroli. Ako ste duže u vezi, partner je veoma posesivan, posebno ako se radi o Jarcu ili Ovnu.

Zdravlje – Pazite se za volanom i na ulici, skloni ste povredama.

RIBE

Posao – Vaš znak je ugrožen na neki način, posebno ako spadate u one naivne Ribe koje su veliki entuzijasti. Možete dobiti ponudu koja će izgleati sjajna a krajem sedmice sledi otrežnjenje. Posao vam najverovatnije neće odgovarati ili ćete morati da radite prekovremeno. Prilično trezveno rukujete s novcem jer ste se moguće već opekli s nekim zaduživanjem ili kreditima koje ne možete da vratite. Slede i dobici.

Ljubav – Iako vam početkom sedmice može sve izgledati sjajno i situacija između vas i partnera dobra, pmogući su manji problemi u komunikaciji, nepoverenje i rasprave. Ako ste slobodni, ne vezujete za osobe koje su u braku. Bik mašta o vama.

Zdravlje – Skloni ste povredama, posebno krajem sedmice.

Kristali i poludrago kamenje

astrosavet | 10 Maj, 2020 10:12


KRISTALI KROZ ISTORIJU

Još od drevnih civilizacija, preko egipatske i grčko-rimske kulture, Asteka i Maja, pa do danas, kristali su se kroz istoriju upotrebljavali kao kamenčići ili nakit (amajlije) koji štiti i isceljuje. Jedan od najranijih zapisa o upotrebi kristala se nalazi u Bibliji. Bog je zapovedio Mojsiju (2. Mojsijeva 28:17-20) da napravi zaštitni prsluk-oklop za Prvosveštenika Arona, koji je na sebi nosio 12 kristala. U poslednjoj knjizi Biblije, u Otkrovenju Jovanovom (21:18-27), opisan je sastav temelja nebeskog Jerusalima u kojem se nalazi takođe 12 kristala. Od starog Egipta pa nadalje, sredstva za ulepšavanje, kreme, kozmetika, pravljeni su od praha kristala. Od početka života na ovoj planeti kristali su upotrebljavani da ulepšaju i doteraju telo, odeću i okolinu, ali i ne samo zbog toga. U mnogim kulturama ljudi su poznavali skrivene i mistične vrednosti kristala. Kristali su korišćeni na krunama kraljeva, kraljica i sveštenika kako bi služili za njihovo punjenje energijom i jačanje njihove ezoterične moći. Na primer, čuvena Tutankamonova maska sadrži pozadinu od Lapis lazulija, oivičena je Čađavcem i Karneolom i sa Opsidijanom na očima.

LEČENJE KRISTALIMA

Kristaloterapija je jedna od prirodnih, alternativnih metoda isceljivanja koja se poslednjih dvadesetak godina mnogo koristi u svetu. Ljudi su oduvek koristili razne minerale da bi sanirali tegobe bez obrzira na to da li se radilo o fizičkim ili duhovnih potrebama. Npr. ametist se koristio još u starom veku kao kamen koji uspešno leči glavobolju, a verovalo se da se osoba koja ga nosi u pupku ne može napiti.

U svetu se svakodnevno održavaju kongresi, savetovanja, skupovi i sajmovi, na kojima se može mnogo čuti i naučiti o kristalima i o njihovoj primeni.

Za 14 dana čitajte kako se čiste i pune kristali. Do tada ostajte mi lepi i zdravi.

kristali i poludrago kamenje

Mitologija

astrosavet | 09 Maj, 2020 09:59

Mitologija (grčki mythología) predstavlja skup mitova nastalih unutar jedne civilizacije ili naroda, ili u jednom istorijskom razdoblju. Ona se bavi proučavanjem priča fantastičnog sadržaja u kojima su junaci bogovi, polubogovi i heroji. Te priče beleži mit (grčki mýthos). Mit je priča iz narodnog predanja koja govori o natprirodnim bićima, precima ili junacima i njihovim neobičnim, natprirodnim delima. On predstavlja tvorevinu kojom narod na primitivnom stepenu razvoja objašnjava nastanak prirodnih bića i pojava. Mitovi spadaju u prve manifestacije ljudske mašte i nastaju zbog duboke potrebe za metaforičkom interpretacijom svih fenomena sa kojima se čovek susreće tokom života. Stare kulture bile su zasnovane na mitovima i legendama o bogovima i junacima sa božanskim karakteristikama. Njihove priče su se prenosile s kolena na koleno, nadograđujući se i menjajući se u skladu sa potrebama, kao i stepenom razvoja svake epohe.

Nestvarno i stvarno, laž i istina, iskonska glupost i najviša mudrost – to su oduvek oznake za mit, za tradicionalne priče o bogovima i herojima, i to kako u nauci tako i u svakodnevnom životu. Odlučno odbacivanje tih priča iz svih oblasti intelektualnog i civilizovanog života ili, obratno, njihova vatrena odbrana i apologetika odlikuju gotovo sve napise o mitu i dele na nepomirljive tabore istraživače raznih struka, kao i sve one koje interesuje taj fenomen ljudske kulture. O mitu, posebno grčkom, napisano je nebrojeno knjiga, a, ipak, čim racionalna misao objavi o njemu neke istine, on se, kao i ona brojna božanstva o kojima govori, na čudesan način preobražava, izbacujući na površinu mnoga nova priviđenja koja tek treba savlađivati i objašnjavati.

mitologija slika

Poreklo mita

Neprestano zanimanje za mitove tokom vekova dokaz je opšteg priznanja snage koju te pesničke pripovesti imaju. Još se, međutim, vode značajni sporovi oko toga u čemu zapravo leži ta snaga. Za Platona, koji je prvi, koliko je poznato, upotrebio termin mythología, ona nije ništa drugo do kazivanje priča o, najčešće, legendarnim ličnostima. Glavni likovi u tim pričama nisu uvek bogovi, pošto su Grci imali veliki broj heroja, poput Ahila, Herakla, Jasona i Tezeja, da spomenemo samo najčuvenije. Možda je Herakla na njegovih dvanaest teških poduhvata nagnalo neprijateljstvo boginje Here, ali njegovi nadljudski podvizi ipak nemaju prirodu božanskih dela. On ostaje prauzor nepokornog pojedinca. Štaviše, teorija po kojoj mitovi izviru iz rituala, proistekla iz ideje da su oni priče o bogovima, dovodi se u pitanje čak i u zapadnoazijskoj tradiciji, glavnom izvoru navodnih dokaza za tu teoriju. Gilgameš, polubožanski kralj iz vavilonskog epa, opsednut je sopstvenom smrtnošću. Kao i Herakle, sin je božanstva i ljudskog bića, ali u najvećem delu epa on je za pesnika čovek, a ne bog.

Prema drugoj teoriji o poreklu mita, narodna književnost i mitologija gotovo da se ne mogu razlučiti. Neki je Eskim jednom primetio: „Naše priče govore o ljudskim doživljajima, a ono o čemu slušamo nije uvek prijatno. Kada kazujem legende, ne govorim to ja, već iz mene progovara mudrost naših predaka.” Mitovi se tu posmatraju kao narodne priče koje su pesnici preradili, unevši u njih elemente religioznog verovanja. Bilo bi ipak čudno kad neka sveta legenda ne bi crpla pojedinosti iz života – gnev vavilonskih bogova zbog buke koju su ljudi pravili „u prizemlju” pominje se čak i kao uzrok potopa. Mada su stanovnici neba bili zadovoljni što ih je čovečanstvo oslobodilo tereta rada, nisu mogli da trpe ljudsku graju i metež. Stoga su na ljude poslali kosmičku katastrofu u vidu potopa. Mit se od narodne priče razlikuje po takvom naglasku na natprirodnom, koji je takođe odraz zaokupljenosti krajnjim pitanjima ljudskog postojanja. U narodnoj priči pak najvažnija je fabula. Tu antitezu ilustruju Kojot, bog-podvaladžija iz mitologije severnoameričkih Indijanaca, i njegov evropski rođak iz srednjovekovne narodne književnosti, lisac Renar.

Pun Mesec u Škorpiji

astrosavet | 08 Maj, 2020 15:13

Pun Mesec u Škorpiji koji je bio 7. maja doneo nam je uobičajeni intenzitet koji je usko povezan sa ovim znakom koji gospodari dubokim vodama ali i našim najdubljim emocijama. Magnetizam Škorpije može se manifestovati na način da se osetimo privučeni prema nečemu ili nekome na jedan kompulzivan, neodoljiv način.

Kada je Mesec pun, daje nam priliku da 'vidimo' kroz mrak. Ono što se obično krije drugim danima biva osvetljeno pod zracima punog Meseca, a kada se Pun Mesec dogadja u znaku Škorpije, znaku misterije, i seksualne i duhovne prirode, onda se uobičajeno tajne otkrvaju na ovim poljima.

Sa punim Mesecom u Škorpiji, dobijamo neke čudne spoznaje koje se tiču tajni naših emotivnih partnerstava, i to one za koje bismo radije želeli da su ostale skrivene, bivamo otkriveni, ali isto tako i spoznajemo one tajne koje su skrivene od nas. Neke od ovih tajni, ako budu otkrivene, mogle bi da donosu potres na  emotivnom planu i težinu koju nagoveštavaju istine koje se nude izmedju borbe ega i  želje za kontrolisanjem ishoda spoljnom manipulacijom.
Ako ste  bili sumnjičavi prema partneru ili drugim bliskim ljudima, ovaj pun Mesec u Škorpiji može se doživeti kao zeleno svetlo za igranje detektiva u  vašim partnerskim odnosima.
Sa trigonom Meseca  i Neptuna u znaku Riba, život postaje fluidniji i nudi veću fleksibilnost i mir. Jedna od prednosti Neptuna je sposobnost prilagođavanja ljudima i situacijama na dubokom, psihičkom nivou koja je praćena saosećanjem i razumevanjem. To je skoro suprotno tvrdoj strani Škorpije kojom tradicionalno vlada Mars koji ima prodoran, oštar kvalitet i može se odnositi na osećaj ugroženosti. Škorpija takođe može deliti tu Neptunovu osetljivost na lekovit način, nakon što prođe bilo koja stvarna ili nestvarna pretnja.
Ovaj Mesec može nas opijati i stvoriti nove prizore u vašoj intimnosti, pozivajući vas da se predate podsvesnim impulsima. Možda ćete osećati grozničav poriv da budete uronjeni u iluziju. Da probate zabranjeno voće. Možda ste više sugestivni nego obično, pogotovo kada je reč o skrivenim željama.

Budite oprezni da se ne ponašate impulsivno jer biste mogli učiniti stvari za kojima ćete požaliti ujutro, kada vas skrivajući svet punog Meseca preda u ruke otrežnjujućeg Sunca.
Ovo može biti doba velikih obrta kada je u pitanju vaš svet, što na kraju može biti prilika za ponovnu procenu vaših dela u odnosima. Dat vam je štapić odgovornosti za promenu svesti, što na kraju može dovesti do promene pristupa zbog kojeg možete osnažiti položaj u interakcijama sa onima koji su vam najbliži.

Mala astro škola

astrosavet | 08 Maj, 2020 09:33

 

Uvod u astrologiju

(Šta je astrologija, istorija astrologije, grane astrologije, šta je horoskop.)

Astrologija je nauka koja istražuje delovanje nebeskih tela na živu i neživu prirodu, kao i reakciju žive i nežive prirode na takve uticaje.

Današnje stanje istraživanja pokazuje da se kolevka astrologije po svoj prilici nalazi u Mesopotamiji. Polazeći od astrologije znamenja, između sedmog i četvrtog veka pre Hrista sprovođeni su pokušaji da se utvrde egzaktni odnosi između zbivanja na nebeskom svodu i zemaljskih događanja. Ova nastojanja vremenski padaju u doba vladavine Ahemenida čijim se posredstvom astrologija znamenja zajedno sa jednom vrstom primitivne zodijačke astrologije „izvozila“ u Indiju, Grčku i Egipat gde je u manjem ili većem obimu doživljavala svoj daljni razvoj.

Od prvobitne astrologije lunarnih predznaka u vavilonskoj astrologiji se kretalo napred, preko planetarnih znamenja ka primitivnoj zodijačkoj astrologiji, dok je nauka u helenističkom Egiptu genetleologiju, tj. U osnovi kompletnu zodijačku astrologiju kakva je i nama poznata. Približno oko 100 godina pre Hrista sistem klasične astrologije biva gotovo u potpunosti izgrađen, pogotovo zato što je u to vreme stvoren temelj za celokupni kompleks direkcija i i teorija ciklusa.

Presudan prelaz sa klasične astrologije u kojoj je preovladavala tradicija, na modernu uz posebno stvorenu konfrontaciju sa astronomijom učinio je jednom za svagda revolucionarni koncept kopernikanskog pogleda na svet koji je Zemlju istisnuo iz centra svemira načinivši je jednostavnim, mada usled svoje funkcije nosioca i održavaoca života i jedinstvenim nebeskim telom. Ali, mnogo važnije je bilo otkriće Neptuna 1781. godine, za kojim je usledilo otkriće Urana i Plutona čime se uvećao planetarni sistem. Posledice po astrologiju bile su dvostruke: izvršen je još radikalniji raskid sa astronomijom, a astrologija je sa druge strane doživela novi polet pošto je do tada nerazjašnjene fenomene mogla da objasni prisustvom novih planeta. Na samom početku postojala je samo astronomija kao nauka, da bi se iz nje vremenom izdvojila astrologija kao posebna grana, još uvek osporavane nauke.

Astrologija nas uči da u vaseljeni postoje sklad i simetrija i da je svako samo deo celine. Prema tome trebalo bi astrologiju shvatiti kao filozofiju koja vam pomaže da objasnite život a ne kao nauku ili umeće predviđanja budućnosti. Nije cilj astrologije da optužimo planete za ono što nam se dešava, već da naučimo nešto sami o sebi na osnovu planetarnih indikacija. Onoga trenutka kada budemo mogli da sami sebe jasno sagledamo, moći ćemo u sebi samima da otkrijemo nove kvalitete, pa će samim tim i naš život postati ispunjeniji, svrsishodniji i plodonosniji.

Na početku astrologija je bila podeljena na četiri dela.

Astrometeorologija (prirodna i fizička): delovanje planeta na plimu i oseku, vreme, atmosferu i godišnja doba.

Mundana (svetovna i zakonodavna): astrologija naroda, kao i astrologija o njihovim ekonomskim i političkim ciklusima.

Natalna ili genetska: astrologija koja proučava čoveka kao jedinku.

Šta je natalna astrologija?

Natal znači rođenje. Ona je osnova za sve predikcije i analize. Natalna astrologija je grana astrologije koja se bavi svim segmentima života osobe. Natalna karta je kao lična karta koja ukazuje na potencijale koje osoba ima i kako će izgledati njen dalji život. Za njeno izračunavanje je bitno vreme, mesto i datum rođenja. Bez svega toga se ne može raditi analiza.
Ukazuje na sledeće:
• psihološku strukturu tj. na karakter i temperament
• nasledni faktor, gene, do 7 generacija unazad
• fizičku građu/izgled
• zdravlje
• ljubavni potencijal
• odnose sa drugima, saradnicima i prijateljima
• način komunikacije
• finansijsku sposobnost
• plodnost
• način života
• putovanja
• interesovanja
• seksualni potencijal
• talente
Natalna karta je zaleđena slika neba u trenutku vašeg rođenja. Ona je nepromenljiva.

Horarna: astrologija koja se bavi određenim događajem o kojem se pita, a stavlja težište na vreme i mesto pitanja postavljenog astrologu.

Poznate su još i tropska i sideralna astrologija. Tropska astrologija nam daje poziciju po sazvežđima, tj znacima a sideralna po konstelacijama. Kako bi shvatili razliku između njih dve moramo da shvatimo pre svega razliku između znakova, sazvežđa i konstelacija. Pre otprilike 4000 godina kada je u doba prolećne ravnodnevnica , tj prvog dana proleća, Sunce bilo u sazvežđu Ovna ta razlika nije postojala. Znaci i konstelacije su se poklapale. Sada je zbog precesije (vrlo lagano kružno kretanje pola ekvatora oko pola ekliptike i vreme jednog punog opticaja iznosi 26000 godina) situacija takva da Sunce ulazi u prolećnu ravnodnevnicu u znaku Ovna, ali u konstelaciji Riba.

Od ostalih grana astrologije takođe su poznate sinastrija ili astrologija odnosa, medicinska astrologija koja se bavi predviđanjem zdrastvenih problema pojedinca, poslovna astrologija koja se bavi analizom i praćenjem poslovnih uspeha preduzeća i pojedinca, prediktivna astrologija koja se bavi raznim tehnikama predviđanja događaja u budućnosti.

Šta je horoskop?
Reč horoskop znači onaj što pokazuje sate. To je mapa ili dijagram nebeskog svoda na osnovu kojeg se određuju mogućnosti i karakteristike čoveka rođenog u određenom trenutku i na određenom mestu na planeti zemlji. Ovu mapu, dijagram takođe nazivamo još i natalni horoskop, radikalni horoskop ili horoskop rođenja. Da bismo izradili precizan horoskop moramo znati tačno vreme rođenja i geografsku širinu i dužinu mesta rođenja.

Tarot

astrosavet | 07 Maj, 2020 08:57

Tarot su karte na kojima simboličke slike pričaju priču. Zapravo, prve 22 karte, koje se nazivaju Aduti ili Velika Arkana, čine putovanje Lude – duboku, smislenu, filozofsku priču dostupnu svima.
Špil tarota sastoji se od dve grupe karata poznate kao velika i mala arkana.
VELIKA ARKANA se sastoji od 22 karte. To su duhovne karte špila. One se bave unutrašnjim ja. One predstavljaju univerzalne sile prirode i prate put pojedinca kao što je prikazano u Kabali, odnosno 22 koraka koje vas vode iz materijalnog sveta u duhovni svet Boga. Duhovna čitanja se rade samo pomoću Velike Arkane. Ona daju uvid u skrivene talente, kao i u karmu pojedinca.
Karte velike arkane su:
0 Luda
1 Čarobnjak
2 Visoka sveštenica
3 Carica
4 Car
5 Papa
6 Ljubavnici
7 Kočija
8 Snaga
9 Pustinjak
10 Kolo sreće
11 Pravda
12 Obešeni čovek
13 Smrt
14 Umerenost
15 Vrag
16 Kula
17 Zvezda
18 Mesec
19 Sunce
20 Sud
21 Svet
MALA ARKANA se sastoji od 56 karata. One predstavljaju fizički ili materijalni aspekt života. Podeljena je u 4 grupe (slično igraćim kartama). Svaka od tih grupa sastoji se od 14 karata. Od njih su 4 karte znane kao dvorske karte – kralj, kraljica, vitez i paž, a ostalih 10 karata je označeno po brojčanim vrednostima od Asa do devetke.
4 grupe male arkane su:

 • ŠTAPOVI
 • PEHARI
 • MAČEVI
 • NOVČIĆI
  Svaka grupa predstavlja jedan od četiri elementa.
  Štapovi – vatra; Pehari – voda; Mačevi – vazduh; Novčići – zemlja
  Štapovi predstavljaju kreativnost, akciju i kretanje, i osobine kao što su entuzijazam, avantura, rizik, smelost, poverenje.
  Pehari su simbol emotivnog i duhovnog iskustva. Opisuju unutrašnje stanje, osećaje i veze.
  Mačevi su simbol intelekta, misli i razuma. Povezani su sa pravdom, istinom i moralnim principima.
  Novčići su simbol praktičnih, materijalnih i sigurnih interesa. Novčići predstavljaju prosperitet i obilje svih vrsta.
  Mnogi tarot majstori i zagovornici pronašli su povezanost između tarot karata i kabale, astrologije, numerologije i drugih mističnih pojmova i okultnih disciplina. Ono što je najbitnije je naći povezanost sa tarot kartama, naći svoja značenja kroz iskustva koja ćete imati u njima.

ISTORIJA TAROTA
Tarot čitanje je drevna umetnost i mnogi ljudi su upoznati s tim šta bi moglo biti uključeno u tarot čitanje. U stvari tarot majstori su ovde stolećima, a tarot karte se izvorno temelje na jednostavnim, svakodnevnim igraćim kartama.
Mit je da su tarot karte nastale u Egiptu, ali to je nešto što je izmišljeno od strane pisca 18.veka, te karte su zapravo karte za igru sa špilom sličnim tarot kartama. Prvi poznati špil, koji je sačuvan, stvoren je za italijansku familiju po imenu Visconti-Sforza i potiče iz godine 1450.
Najraniji tarot špilovi ručno su oslikani i iz tog razloga nisu bili široko dostupni ili pristupačni prosečnim osobama, te su bili privilegija više klase u društvu. Tako je bilo sve do izuma štamparske mašine kada je masovna proizvodnja tarot karata postala dostupna. S obzirom na činjenicu da su tarot karte izvorno oslikane rukom, samo mali broj karti je proizveden na početku.
Drugi mit je da su tarot karte u zemlju doneli Cigani, međutim to ni to nije istina, budući da su prvi Cigani došli dugo nakon što je proricanje izumljeno.
Tarot karte se nisu izvorno koristile za proricanje, izvorni cilj je bila igra. Igre su varirale između kultura, iako je najpopularnija bila francuska tarot igra poznata kao “tarock”.
Slike na tarot kartama postepeno su postajale više mistične i simboličke tokom vremena, pa se tada Tarot počeo široko usvajati od strane mistika u 18. i 19.veku. Određene slike na kartama predstavljaju područja života ili teme u životu, te ideje razvile su se u ono što su karte danas. Takođe je zajedničko uverenje da je većina igraćih karata također povezana s gatanjem, ali tarot karte su te koja su postale sve popularnije kako su slike bile više zamršene i lične.
Tarot majstori obično imaju samo jedan poseban špil tarot karata s kojima postanu "povezani". Samo tarot majstor može se povezati sa svojim špilom tarot karata i to im omogućuje čitanje. Svako može kupiti paket tarot karata i mnogi ljudi kroz istoriju su pokušavali proricati, čitati tarot karte za sebe. Međutim, tu se ne radi samo o špilu tarot karata, već i o daru koji poseduju tarot majstori, oni moraju imati dodatne senzorske sposobnosti i jedinstvene moći povezati se sa prošlošću, sadašnjošću i budućnošću osobe kojoj se čita.
Tarot otvaranja se nisu previše promenila tokom vremena. Osoba će ući u čitanje i odabrati određene tarot karte iz izmešanog špila koje potom okreće u nizu. Redosled tarot karti, zajedno s psihičkim sposobnostima tarot majstora omogućiće poruke i simbole da se prenose.

tarot karte

Astro rečnik

astrosavet | 06 Maj, 2020 11:46

Bilo da čitate astrološko štivo, gledate TV emisije sa temom astrologija ili da ste u ličnom kontaktu sa astrologom, verujem da vas gomila stručnih izraza naprosto zbuni, i na kraju pola, od onoga šta ste čuli ili pročitali, ne razumete.
Zbog toga ću svake srede objavljivati objašnjenja za pojedine izraze i to abecednim redom.

ANARETA – Razarač života, nebesko telo koje sa Hilegom pravi najnepovoljniji aspekt. Loša planeta u lošem aspektu sa Suncem i Mesecom u lošim poljima, pa i Sunce i Mesec na Algolu.

 

APLIKACIJA ILI APLIKATIVAN – U astrologiji se aplikacionim aspektom naziva onaj aspekt kada brža planeta stiže sporiju da bi napravila aspekt sa njom.

APSIDE – Dve tačke koje prilikom elipsastog kretanja neke planete ili Meseca pokazuju najveći stepen blizine ili udaljenosti od centralnog nebeskog tela.

APOGEJ – Najdalji položaj Meseca od Zemlje.

AFLIKACIJA – Nepovoljan aspekt planeta. Na primer, 45, 90 i 180 stepeni. Mada i konjunkcija, ako su u pitanju loše planete.

AFEL – Planeta u najudaljenijoj tački od Sunca. Zemlja je u afelu 2. jula.

AFETA – Najjači položaj planeta. Na primer, Sunce u znaku Ovna u prvom polju.

ANGULARNO – U uglovima. Na ASC, IC, MC i DSC.

ARHETIP – Praslike i prapredstave koje se od davnina prenose genetskim putem i zajedničke su svim ljudima. (Po K.G.Jungu, one predstavljaju sadržaj kolektivnog nesvesnog za razliku od ličnog nesvesnog koji se ogleda koji se ogleda naglašeno osećajnim kompleksima.) Najuprošćenije bi moglo biti i objašnjenje da je led ili neko od piće koje konzumiramo, recimo, u arhetipu voda, ili da je hleb u arhetipu zrno pšenice.

ASCENDENT – U načelu, predstavlja tačku na ekliptici koja za određeno mesto ili trenutak upravo izlazi na horizontu, i pretežno se odnosi na mesto i vreme rođenja. Ascendent je najvažnija tačka ekliptike u horoskopu i njegovo najtačnije moguće određenje predstavlja temelj bezmalo svakog astrološkog istraživanja. U narodu poznat još i kao podznak.

ASPEKTI – Posmatrano sa zemlje to su uglovi između dve planete (uključujući Sunce i Mesec). Razlika se odražava mahom kroz različit stepen širine odnosno u zodijačkim stepenima, pri čemu rastojanje može da se broji u smeru kretanja zodijaka, kao i protiv njega. Postoji beskrajno velik broj kombinacija, ali se najčešće u praksi koriste pet velikih uglova ili velikih aspekata i dvanaest malih (današnja astrologija i astrolozi mahom ne upotrebljavaju male aspekte).
Tačno ugaono rastojanje aspekata se retko sreće u praksi, te se stoga u astrologiji dodeljuje krug delovanja ili orbis, pri čemu sam orbis zavisi od jačine i uticaja planete. Orbis je mali naročito kod aspekata sa fiksnim zvezdama i Ascedentom, mada svaki astrolog modifikuje i koristi svoje sisteme, i kada je orbis u pitanju. Aspekti koji su mahom u upotrebi su, konjunkcija: 0 ili 360 stepeni, polusekstil: 30 ili 330 stepeni, polukvintil (decil): 36 ili 324 stepena, nonagon: 40 ili 320 stepeni, polukvadrat (izuzetno snažan): 45 ili 315 stepeni, septil: 51 ili 309 stepeni, sekstil: 60 ili 300 stepeni, kvintil: 72 ili 288 stepeni, kvadrat: 90 ili 270 stepeni, biseptil: 103 ili 275 stepeni, seskikvintil (tridecil): 108 ili 252 stepena, trigon: 120 ili 240 stepeni, seskikvadrat: 135 ili 225 stepeni, bikvintil: 144 ili 216 stepeni, kvinkuns: 150 ili 210 stepeni, triseptil: 154 ili 206 stepeni i opozicija: 180 stepeni.
Pored aspekata po dužini moguće je raspravljati i o aspektima po deklinaciji (paralelni aspekti), koji su poprilično zanemareni i najmanje su u upotrebi. Pored ovih odnosa među uglovima, takođe, mogući su i analogni odnosi među zodijačkim znacima, pri čemu ulogu igraju posebno četiri trigona, kao i šest mogućih opozicija, tri kvadrata i dva sekstila.

ASTRO, ASTRALAN – Koji se odnosi na zvezde ili potiče od njih.

ASTROLAB – Astronomski uređaj za merenje uglova (izumitelj Hiparh 2. vek pre nove ere). Služi i za mehaničko rešavanje zadataka u sferičnoj astronomiji. Pomoću astrolaba je uz proračune i putem opažanja bilo moguće rešiti većinu astronomskih zadataka, koji se danas rešavaju putem efemerida.

ASTROMETEOROLOGIJA – oblast astrologije koja na osnovu položaja nebeskih tela predskazuje vremenske prilike (uticaj Sunca na klimu je evidentan, dok su uticaji Meseca i ostalih planeta često osporavani).

ASTRONOMSKA JEDINICA – Srednje rastojanje Sunca i Zemlje, koje iznosi 149,6 miliona kilometara.

ASTRONOMSKI MESEC – Vreme za koje Sunce prođe kroz jedan zodijački znak.

Numerologija

astrosavet | 05 Maj, 2020 08:39


Astrologija i numerologija idu ruku pod ruku. Numerologija predstavlja nauku o brojevima na osnovu kojih je moguće odrediti karakter određene osobe, ukazuje na važne ciljeve koje osoba želi da ostvari u životu, zatim, pruža uvid u sposobnosti, afinitete ili osobine koje ličnost poseduje u vidu njenih osnovnih vrlina ili mana.

Poznato je da se numerologija od davnina tretira i kao svojevrsna veština, tj. analitička metoda korišćenja brojeva prilikom predviđanja važnih životnih događaja.

Mnogi ljudi su fascinirani značenjem brojeva i njihovim numerološkim tumačenjem. Vremenom se formiralo nekoliko teorija ili metoda pomoću kojih je moguće izračunati svoj broj rođenja, zatim lični broj ili srećan broj itd.

Najčešće se koristi kao najpouzdaniji i najpopularniji "Pitagorin metod" koji "donosi uvid u istinu". Međutim, različiti numerolozi imaju svoje omiljene teorije i koriste razne modele prilikom izračunavanja značajnih brojeva; poznate metode su npr. "Master brojevi", "Karmički brojevi" i slično.

Numerologija je jedna od najstarijih nauka; veruje se da njeni počeci datiraju još iz doba kulture starog Egipta, Grčke, Kine i Indije.

Pitagora, poznati grčki matematičar, (569-470 prije nove ere) po mišljenju mnogih naučnika smatra se začetnikom numerologije kao nauke, odnosno u obliku kakvom je danas poznajemo. Ali, stvarni počeci formiranja numerologije potiču još iz vremena pre Pitagore. Odnosno, najpopularniji i prvi izvori numerologije potiču još iz vremena starih Hebreja (Kabbala).

U dvadesetom veku, stara nauka kao da se odjednom ponovo magično budi i populariše doživljavajući svoj procvat najčešće u formi zbirki ili knjiga, naročito u periodu od 1911. do 1917. Poznati autori su: L. Dow Ballielt i Florens Kempbel. U poslednjim dekadama ovog veka, objavljene su brojne knjige iz ove oblasti. Tako je 90-tih godina ova nauka postala vrlo razvijena i popularna. Tačnije, mnoga saznanja iz ove oblasti tek sada su publikovana i predstavljena široj javnosti.
Dakle, numerologija se bazira na analizi brojeva, na njihovom "kriptičnom" ili skrivenom značenju i simbolizmu.

BROJ ROĐENJA

Možete odrediti svoj lični broj tako što ćete sabrati datum svog rođenja (izuzev godine rođenja). Na primer, ako ste rođeni 15.05. Vas rođendanski broj je: 1+5+0+5=11, 11=1+1=2. Dakle, broj 2 je broj Vašeg rođenja.

Detaljnim proučavanjem datuma rođenja otkriva se saznanje o sudbini -- životnom putu, sa svim radostima ili nedaćama koje nosi sa sobom.

Brojevi se mogu uporediti sa notama: zavisno od njihove pozicije oni pokreću vibracije, melodije i kosmičku muziku koja oblikuje naš život. U skladu sa tim, numerologija sagledava život kao "notnu svesku" gde svaka strana nosi novu ili različitu melodiju.

Ukoliko su Vam poznata osnovna pravila posmatranja i tumačenja numerološke karte, moguće je da ostvarite maksimum u različitim segmentima ličnog, privatnog ili poslovnog života. Poželećete da igrate ili da "svirate" kao pravi virtuoz koji dostiže samospoznaju -- punu komandu nad ličnim životom.

Dakle, numerologija na različite načine može biti vrlo korisna. Eksperti numerologije najčešće koriste brojeve kako bi odredili najbolje vreme za najvažnije poteze, promene ili aktivnosti koje određena osoba treba da preduzme.
Numerologija ima svoju praktičnu i korisnu primenu pri davanju saveta ili pružanju odgovora na osnovna pitanja -- kada treba investirati kapital, kada je povoljno vreme za brak ili putovanje, zatim kada treba da promenite posao, ili da se preselite!

Slobodno računajte i postanite vlastiti virtuoz, ili se ne reagujući, prepustite melodiji koju Vam drugi muziciraju.
Izbor je na Vama!

BROJEVI U SNOVIMA

Brojevi u snovima imaju isto značenje kao i objašnjenja koja se koriste u numerologiji. Broj u snu takođe ukazuje na neku posebno značajnu godinu u životu onoga koji sanja. Na primer, san u kome se tri žene svađaju može ukazati na to da je onaj koji je to sanjao (sanjala) bio/bila svedok svađa i nesporazuma njene majke, kada je ta osoba imala tri godine.

Tekst preuzet sa sajta Astrolook.com

numerologija

Nedelja pred nama-horoskop za period od 04.05.-11.05.2020.

astrosavet | 04 Maj, 2020 16:25

Nedelju pred nama započinjemo sa mesecom u znaku Device i aspektom kvadrata između Venere u Blizancima i Neptuna u Ribama. Kako Mesec u Ponedeljak rano ujutru ulazi u znak Vage, u prvi plan dolaze odnosi. Zbog kvadrata Neptuna i Venere, potrebno je biti na oprezu od razočarenja, jer smo skloni da od svojih partnerskih odnosa očekujemo i previše. Svet gledamo kroz ružičaste naočare i uljuljkujemo sebe u nestvarna očekivanja; snovi nam se čine kao da su java, a nisu. Buđenje može biti bolno. Sa aspektom konjunkcije između Merkura i Sunca možemo slobodno da kažemo sve što mislimo kako u prijateljskim, tako i u emotivnim odnosima. Sa ovim aspektom možemo da očekujemo da ćemo biti shvaćeni na način na koji želimo da budemo shvaćeni. Moguće je da se, dok traje ovaj tranzit identifikujemo sa sopstvenim mislima.

U utorak Mesec iz Vage pravi trigon sa Venerom u Blizancima što nam donosi emotivni sklad i bliskost u odnosima. Potreba da uživamo u već postojećim odnosima je naglašena.

U sredu ujutru, Mesec ulazi u znak Škorpije odakle će napraviti kvadrat sa Saturnom i opoziciju sa Uranom. Ova dva aspekta mogu narušiti emotivni sklad koji je bio prisutan prethodna dva dana i doneti nam na polju odnosa izazove u vidu nekih događaja sa kojima smo se već susretali u prošlosti. Vreme je za buđenje i suočavanje sa svim onim što nas već duže vreme sputava. Potreba za oslobađanjem svih emotivnih viškova je naglašena, a nije loše da se oslobodimo i svih nagomilanih materijalnih stvari koje su nam zatrpale prostor.

U četvrtak Merkur pravi sekstil sa Neptunom, aspekt koji je posebno naklonjen umetnicima, jer će oni danas sa lakoćom svoje kreacije pretvarati u dela. Merkur u Biku stvara, Neptun daje inspiraciju. Misli i ideje se lako materializuju. Danas osluškujte svoju intuiciju.

U petak Mesec ulazi u znak Strelca što nam vraća veru i dok Mesec tranzitira znakom Strelca nama će lakše biti da pronađemo smisao. Prisutan je optimistički duh. Moguće je da počnemo i sa planiranjem nekog putovanja.

U subotu, Merkur pravi aspekt trigona sa Plutonom , pa ovaj dan može biti odličan da poradimo na sopstvenim strahovima. Danas reči mogu biti vrlo moćno oruđe koje bi trebali da iskoristimo da pristupimo izvesnim promenama koje se od nas očekuju.

U nedelju Merkur će biti u trigonu sa Jupiterom, a Sunce će biti u aspektu sekstila sa Neptunom. Dan će biti povoljan za planiranje velikih stvari. Intuicija će biti vrlo pojačana pa je potrebno da oslušnemo unutarnji deo sebe koji će nam nepogrešivo pokazati put do ostvarenja naših ideja koje danas mogu biti grandiozne.

NEDELJNI HOROSKOP OD 03.05 DO 09.05.

OVAN

Posao - Privlači vas pomisao da biste mogli sklopiti nove poslove, ali ako se bavite trgovinom ili medijima pazite se u saradnji sa nepouzdanim osobama. Očekujte zanimljive ponude od osoba koje imaju originalne ideje. Planirate samostalan posao sa strancima. Imate priliku da dođete do poveće svote zahvaljujući nekom svojoj upornosti. Spremni ste da uložite novac u stvari od vrednosti. Oprez kod kupovine automobila.

Ljubav - Možete imati prijatne momente u nekom većem društvu gde će vas zainteresovati osoba koja je od vas dosta mlađa,ako ste muškarac ili vrlo dinamična i pričljiva,ukoliko ste žena. Prijatni momenti biće posledica nekog događaja koji će sve obradovati. Vodićete razgovore sa partnerom o stamebenom prostoru.

Zdravlje – Dobro se osećate.

BIK

Posao - Dobićete ponudu koju nikako ne bi trebalo da odbijete. Ako se bude radilo o saradnji sa strancima, posebno sa Jarcem ili Vodolijom, eventualno Ovnom, prihvatite taj izazov, na domak ste uspeha. Finansijska situacija je dosta stabilna, možete imati čan vanredne dobitike preko rođaka koji žive u inostranstvu ili možete dobiti vredan poklon od poslovnog partnera.

Ljubav - Prilično ste nestabilni po pitanju emocija, jer vam se najverovatnije dopadaju dve osobe istovremeno, od kojih je jedna vezana poslom za inostranstvo a druga nije slobodna ili ne znate kako da joj priđete. Nemate osećaj da vas u porodici bilo do razume, posebno ne mlađi članovi koji vam teraju inat ili se šale na vaš račun, na način koji vas nervira.

Zdravlje – Nervoza.

BLIZANCI

Posao - U trgovinskim transakcijama nećete biti tako uspešni kako biste želeli, jer možete ispati naivni i zato pazite šta potpisujete. Smanjite poslovne aktivnosti. Skloni ste da trošite više nego što bi trebalo, posebno ne bi bilo mudro da ulažete novac u nekretnine. Ne uzimajte kredit.

Ljubav - Osoba koju ste svojevremeno upoznali na kraćem putu, jedva čeka da vas ponovo vidi. Ako ste u braku ili stalnoj vezi, to može biti uzrok raspravama sa partnerom. Imate tajnu simpatiju. Imate utisak da vaši partneri postavljaju pred vas prevelike zahteve. Nemojte se nervirati ako vam zamere da ne obraćate dovoljno pažnje na njih.

Zdravlje – Moguća prehlada.

RAK

Posao - Bićete puni inicijative koja će naići na dobar odjek kod poslovnih partnera, naročtio ako radite sa Strelcima Jarcima ili Ribama. Dobiajte potvrdu da ste po nekim važnim pitanjima bili u pravu. Drugi deo sedmice je mnogo povoljniji kada je zarada u pitanju. Možete imati dobitke preko rođaka koji živi u inostranstvu.

Ljubav - Početak sedmice donosi raznorazna uzbuđenja. Ako idete na službeni put, ili vas pozovu Ovan ili Škorpija na izlazak, dobro razmislite pre nego što pristanete. Imate mogućnost da rešite jedan za vas veoma važan problem ili konflikt sa partnerom. Moguće da će neko da posreduje između vas.

Zdravlje – Pripazite na grlo.

LAV

Posao - Veoma burna sedmica u kojoj se nećete baš najbolje snaći jer će se događaji odvijati takvom brzinom da ćete često pogrešno reagovati. Čuvajte se nepoznatih ljudi. Nikada vam nije dovoljno novca i trošite nemilice što nije dobro jer će vam novac biti potreban za kupovinu nečega što odavno želite. Ne zadužujte se.

Ljubav - Neko pokušava da vam se nametne na način koji vam istovremeno imponuje ali vas i plaši jer se radi o nametljivoj osobi. Ako imate stalnog partnera, ne znate kako da se postavite prema udvaraču. Ne sukobljavajte se sa partnerom.

Zdravlje – Moguća nervoza.

DEVICA

Posao - Bogat društveni život donosi nove mogućnosti u vezi sa zaradom. Trebalo bi da se manje opterećujete onim što o vama neko priča i da sledite svoje zamisli bez ustručavanja. Imate mogućnost da dođete do zarade preko nekog dugoročnog honorarnog posla i preko mlađih saradnika. Umetnost donosi zaradu.

Ljubav - Arhitekta, dizajner ili muzičar mogu biti profesije osobe koja će vas zaintrigirati. Pokušajte da se ne opterećujete mnogo razmišljanjima o trajnosti veze, nego uživajte dok ste zajedno. Ako ste u vezi, najviše pažnje poklanjate partneru, a ako ste sami, dobro je vreme da nađete nekoga.

Zdravlje – Pazite se nazeba.

VAGA

Posao - Dobijate sjajnu ponudu početkom sedmice od jednog Raka koji dobro zna koliko vredite. Daće vam ponudu koju nećete moći da odbijete. Osoba u znaku Blizanaca ne može da reši problem bez vaše pomoći. Dobra sedmica za novac, svaki dan možete očekivati sve više novca, preko nekih vanrdnih poslova. Dobici preko rođaka koji žive u inostranstvu.

Ljubav - Sredina sedmice donosi lepe susrete i mogućnost interesantnih poziva, moguće i tajanstvenih, preko sms. Dobro znate ko vam šta misli. Dopada vam se Vodolija. Ako ste u vezi, možete zbog nečega biti zabrinuti za partnera.

Zdravlje – Više se odmarajte.

ŠKORPIJA

Posao - Prva dva dana sedmice vrlo su burna i puna raznoraznih aktivnosti i susreta. Trebalo bi se dogovorite sa Rakom, Devicom, Jarcem ili Ribama oko novog posla koji će se pokazati kao veoma unosan. Prijatelji vam nude ponudu koja može biti veoma unosna.

Ljubav - Prvih dana sedmice možete očekivati poziv od osobe koja živi u inostranstvu ili koju ćete sresti na nekom putu. Možete očekiati veoma prijatne momente udvoje. Manje probleme izaziva ekscentrična osoba koja vrši uticaj na nekog iz porodice i podstiče kod njega želju da ostvari njegove nerealne planove.

Zdravlje – Dobro se osećate.

STRELAC

Posao - Dobro vreme da možete zakazati susret sa poslovnim partnerima. Imate priliku da se sretnete sa onima koji vas veoma cene i spremni su da vam pruže sjajnu šansu. Period je povoljan za novac, a ako ste rođeni početkom znaka, mogući su vanredni dobici.

Ljubav - Početkom sedmice možete biti ljubomorni na partnera zbog njegovih izlazaka ili na neke imaginarne udvarače, ali i on sumnja da vi niste samo njemu posećeni. Moguća su uzajamna prebacivanja, trzavice razne vrste i to oko nekih sitnica. Budite popustljivi, to je najbolja taktika.

Zdravlje – Pazite na stopala.

JARAC

Posao - U prvoj polovini sedmice vema ste zauzeti raznim susretima sa osobama od kojih očekujete dobre poslovne ponude. Dobro se slažete sa Rakovima i Devicama, naročito ako se radi o strancima. Početkom sedmice moguć je dobro sklopljen posao od koga možete dobiti veliku profit.

Ljubav - Nemojte odustajati od pokušaja da svoj emotivni život dovedete u red, naročito ako ste u vezi sa senzibilnom osobom koja nije spremna da prihvati nikakvu kritiku s vaše strane. Trebalo bi da izbegnete sukobe.

Zdravlje – Potrebno vam je opuštanje u prirodi.

VODOLIJA

Posao - Mnogi susreti sa Lavom, Rakom ili Devicom mogu vam otvoriti puteve ka nekim novim poslovnim mogućnostima.Trebalo bi da budete spremni da prihvatite neke nove ponude, posebno u sferi umetnosti ili medija. Preko partnerskih odnosa zarađujete više nego u samostalnom poslu, ali bi ipak trebalo da pazite s kim radite.

Ljubav - Ako ste slobodni, možete očekivati udvaranje od strane veoma kreativne i ambiciozne osobe koja će vam otvoreno dati na znanje koliko joj se dopadate. Ipak, to može biti samo kratkotrajan flert. Bliska osoba planira put u inostranstvo i vi ćete to verovanto nerado podržati. Dobijate neočekivanu ponudu.

Zdravlje – Nesanica.

RIBE

Posao - Prva dva dana su izuzetno povoljna za privatan biznis, za umetnike ili sportiste. Nakon toga biste mogli doći u dilemu da li ste na pravom putu ka rešavanju problema. Ne upuštajte se u raspravu sa kolegama. Dobićete vanredne prihode ili neki drugi dobitak, ali pazite jer možete imati i previše izdataka.

Ljubav - Partner otovreno pokazuje želju da budete što češće zajedno i ako ne budete imali za njega dovoljno razumevanja,mogao bi biti prilično posesivan. Ako ste slobodni, moguć je susret sa Rakom, Devicom ili Jarcem. Vašem partneru potrebna je vaša pažnja. Ne namećite nikome svoje potrebe i želje, budite tolerantniji.

Zdravlje - Moguć nazeb.

Šta je natalna karta?

astrosavet | 02 Maj, 2020 12:28

Svi oni koji redovno čitaju horoskop i prate sve vezano za astrologiju dobro su upoznati sa pojmom natalna karta i šta on znači. Za one koji su malo neupućeni u astrologiju detaljnije ću objasniti značenje ovog pojma.

Po definiciji natalna karta predstavlja raspored planeta na nebu u momentu nečijeg rođenja. Naime, u času kada smo rođeni planete zauzimaju određene položaje u kućama i znacima pri tome formirajući određene aspekte koji mogu biti dobri ili loši. Njihov raspored i određene takče poput ascendenta ili podznaka i desendenta čine okosnicu natalne karte koja nam govori više o nečijem karakteru, njegovoj ličnosti, vrlinama i manama, njegovim predispozicijama i sklonostima, a takođe može da predvidi i koje su to životne okolnosti koje određena osoba očekuje. Možemo reći da natalna karta predstavlja sliku neba u trenutku nečijeg rođenja.

Natalna karta se izrađuje na osnovu tačnog vremena rođenja (u minut) i geografske širine i dužine mesta rođenja. Na osnovu toga formiraju se aspekti koji nam govore koji je podznak data osoba i koji je raspored kuća i planeta u njenoj natalnoj karti. Prilikom tumačenja natalne karte ne gledaju se samo raspored planeta već i aspektni koji oni prave. Sama izrada natalne karte prilično je jednostavna i svako ko se imalo razume u osnove matematike može je izraditi. Sa druge strane tumačenje iste je malo teži proces i potrebno je određeno znanje o astrologiji da bi se što bolje tumačila.
Po onima koji veruju u astrologiju natalna karta jeste lični podatak svakog od nas i na osnovu nje možemo videti koja nam je sudbina i šta nas očekuje u životu. Tumačenje natalne karte se ne može izmeniti, prevariti ili ignorisati. Ona tačno opisuje svakog od nas i govori nam šta nas to čeka u životu.
Natalna karta počinje od kuće koja predstavlja podznak određene osobe i čini zatvoreni krug. U natalnoj karti nalazi se dvanaest kuća koje se odnose na određene aspekte života i to: Prva kuća se odnosi na fizički izgled, predispozicije i ponašanje; Druga kuća prikazuje materijalno stanje; Treća kuća odnosi se na način razmišljanja i rodbinske odnose; Četvrta na dom i porodicu; Peta kuća predstavlja talente i hobije; Šesta se odnosi na radno mesto, tj. posao, način odevanja i zdravlje; Sedma kuća predstavlja brak, partnera i polituku; Osma predstavlja testament, seks, smrt i akcije osobe na koju se odnosi; Deveta predstavlja duhovnost, religiju i inostranstvo; Deseta kuća odnosni se na profesiju, položaj u društvu i karijeru; Jedanaesta na penzije, naše prijatelje i planove koje pravimo; I dvanaesta kuća odnosi se na čovekovu psihu i prepreke koje ga očekuju kroz život.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb