Astro savetovalište

Sunce konjunkcija Hiron

astrosavet | 25 Mart, 2020 20:30


Kada Sunce, 25.03. stigne do petog stepena znaka Ovna, na tom stepenu srešće se sa Hironom. Sunce svaki dan pređe po jedan stepen zodijačkog kruga, a orbis, odnosno prostor uticaja aspekta Sunca je 10 stepeni, što znači da je konjunkcija Sunca i Hirona počela još 15.03. i trajaće do 05.04. 2020. godine.

Hiron je ranjeni iscelitelj, a Sunce predstavlja naš ego, pa ovu energiju možemo iskoristiti za samoisceljenje, zalečenje nekih rana iz naše bliske ili dalje prošlosti. Treba znati da je sopstvene rane najlakše isceliti lečeći druge, pa je ovo period kada bi trebali da pokažemo svoju empatiju prema tuđim problemima, a obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo vezanu za Korona virus, prilike za ovakva delovanja imaćemo na pretek.

U isto vreme ova konjunkcija pravi egzaktan kvadrat sa Severnim i Južnim Mesečevim čvorom, pa možemo doći u situaciju kada će okolnosti od nas zahtevati da se ponašamo kao da smo izvan vremena i prostora u kojem živimo, kao i da prekršimo važeće norme i običaje. Ova konfiguracija neće nam ići na ruku ni na poslovnom ni na emotivnom planu jer ćemo stalno imati utisak da nas nešto koči i ne dozvoljava nam da se u presudnom trenutku pokažemo, nego će nas terati na povlačenje, dok je na emotivnom planu moguća neka vrsta komplikovanja odnosa.

Kada govorimo o natalnoj poziciji Hirona, pozicija ovog asteroida će nam pokazati gde je naša bolna rana, ali i duhovna snaga istovremeno i šta je to što sopstvenim duhovnim snagama i sposobnostima moramo da prevaziđemo.

U sinastriji vrlo je važno obratiti pažnju na ovaj asteroid ako se nađe u prvoj, petoj, sedmoj, osmoj i dvanaestoj kući.

Simbol Hirona je ključ i on jeste ključ ili ako je lakše za razumevanje, on predstavlja vrata za nešto novo, vrata koja se otvaraju u bezizlaznoj situaciji, on predstavlja neko novo, paradoksalno rešenje. Inače, Hirona smatraju zaštitnikom alternativne medicine. Trenutno se nalazi u znaku Ovna gde mu je simbolika vezana za brzu regeneraciju, ali isto tako i brzo ranjavanje. U ovom znaku on može intuitivno da prepozna šta je to što može da mu posluži i kako može time da ovlada pa da situaciju reši u svoju korist.

Horoskop za period od 25.11. do 01.12.2019.

astrosavet | 26 Novembar, 2019 11:51

Nedelju započinjemo sa Mesecom u znaku Škorpije koji pravi aspekte sa dalekim planetama pa možemo biti prozvani da zaronimo duboko u sebe same i dotaknemo svoje najsnažnije delove. Najveća moć ovog Meseca je ta da on može sve naše slabosti pretvoriti u snagu, ali samo ako mu mi to dozvolimo.

U utorak Venera menja svoj znak i iz veselog i optimističnog znaka Strelca ulazi u hladan, promišljen i poslom opsednut znak Jarca. Ovo je period u kojem ipak neće biti akcenat na posao i status koji imamo već će nam se pružiti mogućnost da unesemo stabilnost i mir u svoje odnose. U narednom periodu, u sve što radimo unosićemo dozu ozbiljnosti i odgovornosti, što može leše uticati na emotivne odnose, ali ako smo pronašli balans u sebi vrlo lako ćemo pronaći i balans u odnosu sa drugima.

U Sredu Mesec će ići znakom Strelca ali obzirom da će Merkur praviti kvadrat sa Neptunom možemo doživeti razočarenja koja će proisteći iz prevelikih očekivanja. Treba imati na umu da nisu krivi ti ljudi zbog našeg razočarenja nego mi sami i naša nerealna očekivanja. Potrebno je da budemo iskreni prema sebi i prema svojim željama i da preispitamo koliko možemo i najvažnije koliko želimo da iste prihvatimo i živimo.
U Četvrtak Merkur pravi trigon sa Neptunom, ali i Venera pravi trigon sa Uranom pa ćemo biti sposobni da ono što zamislimo u svom umu pretvorimo u delo, pod uslovom da smo raščistili sami sa sobom šta je to što želimo. Merkur u trigonu sa Neptunom budi u nama veru u dobro, a reči danas imaju posebnu moć, pa sve što budemo izgovorili na jednom nivou možemo i prizvati. Možda je dobro da danas pustimo mašti na volju, ali ipak treba da pripazimo jer danas je dan "pazi šta želiš, možda ti se i ostvari". Trigon Venere i Urana će od nas tražiti da razbijemo monotoniju, pa su mogući čudni susreti za one koji su slobodni, susreti iz kojih se može roditi ljubav. Jedini uslov je da smo iskreni prema sebi i načisto sa svojim željama. Neki od nas će poželeti da naprave neku promenu, možda u ličnom izgledu ili u domu. Imaćemo potrebu da se osetimo slobodni i potpuno nesputani.
U Petak je Mesec u znaku Jarca pa ćemo biti uglavnom fokusirani na rad i poslovnu sferu. Moguće je da se u nama pojavi želja da se distanciramo od emotivnog partnera jer danas nećemo baš biti raspoloženi ni u mogućnosti da se emotivno iskažemo na pravi način.
U Subotu Merkur će biti u sekstilu sa Saturnom pa je moguće da nas energija ovog aspekta vrati na neku odluku iz prošlosti koja je "visila" u vazduhu, a sada je pravi trenutak za njenu realizaciju. Ovaj dan je povoljan za sve dogovore i pregovore i vrlo je važno da danas budemo tačni i poštujemo vreme i rokove.
Mesec će kroz znak Vodolije prolaziti u Nedelju pa ćemo imati naglašenu potrebu za socijalizacijom i druženjem. Pratite svoj ritam i sledite svoje želje jer ovo je dan kada bi trebali da udovoljite sebi.

Horoskop za sve znake za period od 25.11. do 01.12. 2019. godine

Ovan
Postoje važni ciljevi koje možete da ostvarite u raznim fazama ili na neki zaobilazan način. Stalo vam je da osmislite dobru poslovnu strategiju na osnovu koje ćete uspešno realizovati skoro sve što ste i zamislili. Nastavite da se ponašate dovoljno promišljeno o proceni pravih vrednosti. Očekuje vas pozitivan obrt u ljubavnom životu, partner će vas iznenaditi na neki lep i poseban način. Prepustite se svojim osećanjima da Vas vode.

Bik
Situacija oko vas deluje vrlo promenljivo i teško je precizno predvideti nečiju reakciju ili odgovor. Bolje je da se držite proverenih pravila i da izbegavate bilo koji vid rizika. Odložite neke naporne obaveze dok ne dobijete bolje uslove ili za naredni period. Obradovaće vas postupak nekih bliskih prijatelja. Nalazite se u fazi emotivnog uzleta tako da odnos sa partnerom doživljavate kao ostvarenje svojih slatkih snova. Prepustite se svojim osećanjima.

Blizanci
Možda sve informacije sa kojima raspolažete ne predstavljaju uvek i pouzdane kriterijume, ali bez velikih izazova nema ni veće poslovne afirmacije. Potrudite se da pravilno dozirate svoj stvaralački impuls sa zajedničkim intersima u različitim pravcima. Prolazite kroz fazu oscilacija, skloni ste čestim promenama u ponašanju ili raspoloženju. Povremeno vam je teško da uskladite svoj ljubavni ritam i afinitete u odnosu sa bliskom osobom.

Rak
Poslovni problemi sa kojima se trenutno suočavate zahtevaju dodatni napor ili dobru koncentraciju. Nema potrebe da reagujete ishitreno i da precenjujete svoje mogućnosti pred okolinom. Najbolje je da prepustite osobama od poverenje da odlučuju o nekim zajedničkim interesima. Dobra ljubavna strategija podrazumeva i spremnost da se neprekidno prevazilaze različita ograničenja kroz koja prolazite u odnosu sa svojim partnerom.

Lav
Delujete pozitivno i angažovani ste na različitim stranama. Umete da prenesete stvaralački impuls i kreativnu energiju na svoju okolinu što vam olakšava ostvarenje mnogih planova koje imate. Nema potrebe da se upuštate u neke novčane rizike ili da se zadužujete. Povremeno precenjujete svoju ulogu ili mogućnosti u odnosu sa voljenom osobom. Pažljivije osluškujte poruke koje dobijate od bliskih osoba. Bolje je da pokažete više skromnosti u ponašanju.

Devica
Na vrlo efikasan način umete da sprovedete različita pravila uspešnog poslovanja, koja ostavljaju ozbiljan i pozitivan utisak na vašu okolinu. Potrudite se da potisnete svoju profesionalnu sujetu kada se javno polemiše o pravilnom vrednovanju nečijih zasluga. Prolazite kroz različite faze emotivnog raspoloženja. U momentima osećate veliki emotivni zanos i inspiraciju, ali vam se čini da vam nedostaju dobre prilike da u potpunosti izrazite svoje namere.

Vaga
Muči vas neizvesnost u vezi promena ili mogućeg raskida poslovne saradnje. Nalazite se na udaru nepouzdanih informacija koje će iskomplikovati vašu ulogu u jednom zajedničkom poslovnom projektu. Nemojte unapred da proglašavate nikakav uspeh ili dobitak u javnom životu. U ljubavnom odnosu primećujete da partner ne mari mnogo za vaše planove i potrebe. Vaš utisak je da partner ima svoje prioritete ili da zatvara oči pred onim što mu se ne dopada.

Škorpija
Delujete energično u susretu sa saradnicima i postavljate nove zahteve u očekivanju da sve teče po vašim procenama. Ipak, preteranim isticanjem ličnih zahteva pobuđujete razne komentare među saradnicima. Potrebno je da imate široke vidike u svakom pogledu. Ljubavne razmirice prihvatite kao prolaznu fazu, jer sve se svodi na novi podsticaj ili na dobar impuls koji vas vodi ka emotivnom zbližavanju sa partnerom. Oslonite se na svoje skrivene adute.

Strelac
Aktivno učestvujete u različitim pregovorima te pokrećete inicijativu kad god za to postoje dobri uslovi za neku vrstu uspeha ili dobitka. Ne obazirite se mnogo za nečije komentare posebno kada oni nisu u skladu sa vašim osnovnim opredeljenjem. Ljubavni partner na vas deluje vrlo inspirativno i navodi vas na slobodnije izražavanje. Ponekad na vrlo jednostavan način umete da se uskladite sa voljenom osobom, bez posebne priče ili ubeđivanja.

Jarac
Novo saznanje pozitivno utiče na vašu motivaciju i na profesionalnu orjentaciju. Sada imate dobru volju da se angažujete na nekim zadacima koje možete da rešavate u dogovoru sa saradnicima. Ne treba da se opterećujete sa nekim novčanim pitanjima, jer ćete uskoro rešiti i te dileme. Ljubavne događaje koje naslućujete imaju neku neobičnu draž. Dopadaju vam se postupci koje čini partner i to vas navodi da promenite svoje odluke. Prati vas ljubavna inspiracija.

Vodolija
Za sada vas je teško zadovoljiti predloženim rešenjima, jer neprekidno smišljate nove planove sa namerom da poboljšate ukupnu poslovnu poziciju. Ipak obratite pažnju na komentare koje dobijate od saradnika sa kojima imate dovoljno pozitivnog iskustva. Ono što vam se u prvi mah ne dopada, možda predstavlja i najbolje rešenje. Prilično ste smireni u dijalogu sa voljenom osobom, stalo vam je da se usaglasite o svim aspektima kojima određujete zajednički život.

Ribe
Prihvatili ste previše obaveza koje polako počinju da vas zamaraju i sada tražite instant rešenja kako biste mogli više da se posvetite omiljenim temama. Ako vam je stalo da sačuvate svoj dobri ugled ili uticaj koji imate udružite interese sa pouzdanim saradnicima. Iskustvo vas opominje da napravite emotivnu distancu u odnosu na neke sumnjive osobe ili situacije. Oslonite se na svoju intuiciju, dobar osećaj vas neće izneveriti.46445908_356361201782279_4988829527640637440_n

Horoskop za period od 18.11. do 24.11.2019.

astrosavet | 19 Novembar, 2019 10:38

47027434_201607664106179_229318667689525248_n U nedelji koja je pred nama Merkur konačno kreće direktno, a Mars i Sunce menjaju svoj znak.

U Ponedeljak smo imali Mesec u znaku Lava pa smo možda imali potrebu da se izrazimo kreativno u stvarima koje obavljamo svakodnevno. Na taj način hranimo dušu. Želja da prenesemo svetu svoje ambicije je velika, a unutrašnja ambicija izuzetno naglašena. Sve što je trebalo da uradimo je da sledimo želje svoga srca.

Danas, u Utorak, dok pišem ove redove, jedna planeta se sprema da promeni znak. Mars ulazi u znak svog sedišta, u znak Škorpije i tu će ostati sve do 4.01. 2020. Ovaj Mars može u nama pokrenuti energiju, ali to nije ona inicijatorska energija kakvu Mars šalje iz Ovna, kada imamo želju da započinjemo stvari, ovo je duboka, iskonska energija koja živi u svakom od nas, istovremeno tiha i snažna i koja poznaje sve slabosti i tajne. Ovaj period će od nas tražiti da postupamo na ispravan način, da budemo stabilni i čvrsti i da imamo jasan fokus. Vrlo je bitno da ovu energiju Marsa u Škorpiji ne koristimo impulsivno nego da je iskoristimo na jedan intuitivan i stvaralački način.

U sredu Merkur završava svoje retrogradno kretanje. Obzirom da će sve do 7.12. prolaziti kroz svoju senku može nam se desiti da budemo vraćeni na sve one nedovršene stvari. Merkur kreće direktno sa 11 stepena (stepen egzaltacije Urana) pa sve one ideje koje su se proteklih dana rojile u glavi, a koje smo čuvali u tajnosti, sada mogu dobiti jedan novi, genijalan oblik. Mars kao dispozitor koji je na nultom stepenu znaka Škorpije nagoveštava da je sada pravo vreme da pokrenemo neke nove projekte.

U Četvrtak Mesec se kreće znakom Device pa ćemo želeti da budemo dobro organizovani. Može biti povećana potreba za radom ili sređivanje doma ili radnog prostora. Možemo lako pronalaziti mane drugima, pa je potrebno da savladamo ovaj deo sebe i pokušamo da učinimo nešto dobro za sebe, ali i za druge.

U Petak, Sunce iz mračne i tajanstvene Škorpije ulazi u veseli i optimistični znak Strelca, pa ćemo se i mi upravo tako osećati, puni elana, poleta i sa puno entuzijazma ćemo pristupati svakom izazovu. Dok je Sunce u znaku Strelca možemo se okrenuti ka učenju, proširivanju vidika. Ovo je takođe dobar period da svoja znanja materializujemo, ali i za putovanja. Energiju koju nam šalje Sunce iz Strelca treba da iskoristimo da unesemo radost u svoj život.

U Subotu, Mesec će tranzitirati znakom Vage pa ćemo najverovatnije akcenat staviti na odnose, pa ovaj dan možemo iskoristiti za uživanje u društvu voljene osobe. Slobodni mogu poželeti da se zbliže sa nekim ili mogu upoznati novu osobu. U svemu što budemo radili težićemo da ostavimo estetski pečat.

U Nedelju Venera će biti u konjunkciji sa Jupiterom, ali će i Mars biti u opoziciji sa Uranom. Konjunkcija Venere sa Jupiterom, daće nam lakoću i polet u svemu što radimo, ali su vrlo lako moguća preterivanja u svemu. Potrebno je da pažljivo sagledamo na šta želimo da usmerimo svoju energiju. Opozicija Marsa i Urana može u nama probuditi impulsivnost i nestrpljenje pa iz toga mogu proizaći sukobi. Ovaj aspekt nosi energiju koja zahteva da bude oslobođena, a da bi izbegli negativnu simboliku ovog aspekta potrebno je da budemo obema nogama na zemlji i prisutni u sadašnjem trenutku.
Horoskop za period od 18.11. do 24.11.2019.
Ovan
Donosite niz važnih odluka i delujete odlučno u svojim namerama pred saradnicima. Preostaje vam da sprovedete u delo sve ono što ste ugovarali u proteklom periodu. Nema potrebe da se raspravljate sa neistomišljenicima i da gubite vreme na neke sporedne situacije. Imate dobar osećaj, a ljubavne događaje koje naslućujete najavljuju srećan rasplet u odnosu sa voljenom osobom. Ponekad je najbolje pratiti unutrašnji osećaj i ne pričati suviše.
Bik
Nalazite se za veliki korak ispred drugih jer umete tačno da predvidite nečiju reakciju ili odgovor u poslovnim pregovorima. Jasno vam je da savremeniji pristup zajedničkim temama ili interesima donosi dugoročniji uspeh. Postavljate suviše visoke kriterijume pred voljenu osobu, ali vaš podsticaj ume da deluje blagotvorno na više načina. Emotivni izazovi ponekad predstavljaju dobru priliku da se profiltrira zajednički odnos.
Blizanci
Sve korisne informacije mogu da vam olakšaju uspešno rešavanje nekih poslovnih pitanja koja imate. Obratite pažnju na sugestije koje vam daje jedna iskusna osoba, nema razloga da odbacujete neke ideje samo zato što vam zvuče suviše apstraktno. Ako vam je stalo da promenite ili poboljšate svoj odnos sa voljenom osobom onda pokažite više razumevanja za kriterijume koje koristi druga strana. Razlike u mišljenju ne treba da vas emotivno udaljavaju.
Rak
Neko vam daje korisne sugestije koje možete da primenite prilikom rešavanja ozbiljnih pitanja. Potrudite se da pravilno koristite svoj stvaralački impuls sa zajedničkim interesima kako biste na najbolji način uskladili razlike koje postoje u mišljenju ili iskustvu. Trenutno preispitujete svoj odnos sa bliskom osobom u želji da se što bolje razumete. Imate utisak da vam partner uskraćuje određene informacije iz vama potpuno nepoznatih razloga.
Lav
Zahvaljujući dobrim idejama i strategiji koju sprovodite delujete veoma ozbiljno na svoje saradnike. Nalazite se u sjajnoj prilici da ostvarite dugoročnije poslovne interese. Umete da se nametnete u pravom trenutku i često vodite glavnu reč u pregovorima. Važno je da podstičete dvosmerne kontakte. Događaji koji vas prate u ljubavnom životu deluju ohrabrujuće. Osećate veliki emotivni zanos i zadovoljstvo u društvu voljene osobe. Prija vam nečija naklonost.
Devica
Prolazite kroz različite faze stvaralačkog raspoloženja i stalo vam je da sebi obezbedite optimalne uslove. Obratite pažnju na reakciju bliže okoline, jer ponekad ne želite da prihvatite komentare koje doživljavate kao oštru kritiku. U odnosu sa ljubavnim partnerom često preuzimate aktivnu ulogu i spremni ste da promenite neke zajedničke navike koje vas sputavaju. Instiktivno umete da prepoznate pravi momenat i dobar ritam.
Vaga
Delujete vrlo energično pred svojom okolinom i uspevate da uskladite različite poslovne interese. Stalo vam je da većinu stvari držite pod strogom kontrolom kao odraz svog poslovnog prestiža ili stila izražavanja. U veličanstvenoj kombinaciji izražajne mašte i zavodničkih sposobnosti pred partnerom dobijate sve što poželite.
Škorpija
Jasno vam je da okolina od vas očekuje da se neprekidno ističete sa posebnim rezultatima i da uvek ostavljate neki veličanstveni utisak. Trenutno postoje neke komplikovane okolnosti sa kojima ćete morati da se suočavate u hodu prez predaha ili odlaganja. Posebno vam prija porodična harmonija i nečije prisustvo jer na takav način možete da ostvarite bolju psihološku ravnotežu. Stalo vam je da usrećite voljenu osobu i spremni ste na svaku vrstu ljubavnog izazova.
Strelac
Umete da procenite povoljnu situaciju na poslovnoj sceni i da osmislite dobar nastup ili redosled poteza pred saradnicima. Obratite pažnju na razne mogućnosti partnerskog udruživanja koje imate. Važno je da prihvatite poslove za koje imate dovoljno znanja ili iskustva. U ljubavnom životu ne možete da ostanete ravnodušni na nečiji uticaj ili postupke, lagano gubite emotivnu kontrolu, ipak sve ide ka pozitivnom raspletu. Pokažite da imate više poverenja u partnera.
Jarac
Potrudite se da uspešno sprovedete sve svoje ideje i planove u delo. Važno je da pored sebe imate osobu od poverenja i tim proverenih saradnika za koje vas vežu zajednički interesi. U ljubavnom odnosu nemojte uzaludno da pokušavate da promenite partnerovo ponašanje ili da menjate tok stvari koje ne zavise od vaše volje.
Vodolija
Nalazite se u sjajnoj prilici da utičete na određene uslove ili da promenite tok događaja na poslovnoj sceni. Prihvatite mudre savete, važno je da sačuvate dobru poziciju i da opravdate nečije poverenje. U svom emotivnom zanosu imate velika očekivanja ili potrebe, ali partner nije uvek u stanju da ispuni sve vaše želje i zahteve.
Ribe
Ulažete veliki napor da ostvarite pozitivne rezultate u svom profesionalnom izražavanju, ali postoje iznenadne situacije koje remete vaše planove i poslovnu koncepciju. Potrebno je da se rasteretite od dodatnih obaveza. Nemate dovoljno energije da se angažujete na više strana istovremeno. Skloni ste čestim promenama emotivnog raspoloženja, naročito kada partner deluje odsutno ili nezainteresovano za vaše ideje. Priželjkujete više nežnosti.

Izučavanje astrologije-astro škola

astrosavet | 15 Novembar, 2019 16:39

Zainteresovani za izučavanje astrologije na ovoj stranici mogu naći detaljnije informacije o školi astrologije. Naša škola obuhvata za sada, tri zasebna onlajn astrološka kursa:

  • početni kurs astrologije
  • kurs natalne astrologije
  • kurs horarne astrologije

 

POČETNI KURS ASTROLOGIJE

Početni kurs astrologije je namenjen onima koji bi želeli da po prvi put započnu izučavanje astrologije. U toku početnog kursa polaznici imaju priliku da izučavaju sledeće teme:

Pojam i predmet astrologije;
Grane astrologije;
Znaci zodijaka;
Planete;
Dostojanstva planeta;
Aspekti;
Recepcije;
Značenje kuća zodijaka;
Stelijum; Mesečevi čvorovi; Lilit i Kiron
Razlike izmedju tradicionalne i moderne astrologije.

 

KURS NATALNE ASTROLOGIJE

U okviru kursa natalne astrologije polaznici izučavaju sledeće teme:
Temperament ličnosti;
Astrološki pokazatelji fizičkog izgleda;
Vladar ponašanja;
Najznačajnija planeta natalne karte (vladar horoskopa);
V i VII kuća horoskopa (ljubav i brak);
IV kuća (primarna porodica)
II, VI i X kuća (finansije, posao, karijera, status)
Vitalnost i bolesti;
Tumačenje predikcija (solarni i lunarni povratak, tranziti).

 

KURS HORARNE ASTROLOGIJE

U toku kursa horarne astrologije polaznici se upoznaju sa najvažnijim pojmovima, pravilima i tehnikama horarne astrologije i osposobljavaju za samostalnu i uspešnu izradu horarnih horoskopa što podrazumeva i rešavanje uobičajenih problema koji se javljaju prilikom izrade horarnih horoskopa.

U okviru kursa horarne astrologije izučavaju se sledeće teme:

Osnovni pojmovi horarne astrologije (vreme, mesto, način postavljanja horarnih pitanja i dr. osnovni pojmovi horarne astrologije);
Značenje kuća i zodijačkih znakova u horarnoj astrologiji;
Planete u horarnoj astrologiji; Zodijačka i mundana dostojanstva u horarnoj astrologiji;
Recepcije, Aspekti, Fiksne zvezde i arapske tačke u horarnoj astrologiji;

Kvalifikovanje vremenskih jedinica u horarnoj astrologiji;
Pitanja I i II kuće (fizički izgled, izgubljene stvari, ukradene stvari, novac i dr.);
Pitanja III i IV kuće (pisma, pošiljke, kupoprodaja nekretnina);
Pitanja V i VI kuće (trudnoća, medicinska horarna pitanja, smrt); Pitanja VII i VIII kuće (ljubav, brak, ortakluci, partnerstva, sportska takmičenja, sudski sporovi);
Pitanja IX i X kuće (putovanja, školovanje, snovi, poslovna pitanja); Pitanja XI i XII kuće (prijateljstva, stipendije, nagrade, porezi, zatvor); Vremenske prognoze u horarnoj astrologiji.

 

Osnovni izvor za pohađanje kurseva predstavljaju pažljivo odabrana, najkvalitetnija dela znamenitih astrologa. Neke od ovih knjiga možete kupiti u knjižarama, a neke besplatno i legalno preuzeti sa interneta. Ove knjige nisu neophodne za uspešno pohađanje kurseva, ali, kako se radi o najkvalitetnijoj astrološkoj literaturi, preporučuje se da ih tokom vremena nabavite. Za pohađanje kurseva će vam biti potreban i neki od astroloških programa kao i tabele dnevnih zodijačkih pozicija planeta, mesečevih čvorova, mesečevih faza, eklipsi itd. - Efemeride. I jedno i drugo možete naći i besplatno i legalno preuzeti sa interneta, odnosno koristiti na internetu.

Pohađanje kurseva se obavlja putem e-mail poruka. Rad se odvija tako da polaznici kursa, za svaku od tema čije je izučavanje predviđeno na kursu, dobijaju odgovarajući tekst putem e-mail poruke. Nakon što pročitaju tekst, polaznici imaju mogućnost da se konsultuju u vezi sa onim delovima teksta koji im nisu dovoljno jasni, odnosno sa bilo čime što ih u vezi sa konkretnim tekstom interesuje. Broj konsultacija nije ograničen, što znači da se svaki polaznik može konsultovati prema svojim potrebama, odnosno onoliko puta koliko to bude potrebno sve dok u potpunosti ne ovlada temom. Nakon što polaznik potvrdi da je razumeo tekst, i nakon što uspešno reši zadatke na kraju teksta , prelazi se na izučavanje naredne teme na kursu.

Za sva dodatna pitanja u vezi sa izborom odgovarajućeg kursa, sadržinom i načinom pohađanja kurseva, literaturom, cenama, načinom plaćanja i sl. molimo vas da nas kontaktirate na mail: Astrosaveta@outlook.com

Horoskop za period od 04.11. do 10.11.2019

astrosavet | 04 Novembar, 2019 19:10

Ovu sedmicu započinjemo sa Mesecom u znaku Vodolije, pa ćemo se ubrzati kako bi završili sve ono što smo započeli, a što nismo uspeli da završimo u toku protekle nedelje. Ovo ubrzanje može u nama izazvati nervozu. Bitno je da sledimo sopstvene istinske želje, a ne da se prilagođavamo drugima.

U Utorak nas očekuje aktiviranje veoma snažne energije, obzirom da će Mars napraviti kvadrat sa Plutonom pa bi trebalo da pripazimo da ne planemo bez razloga, jer ovaj aspekt nosi sa sobom sukobe, nesreće, potrebno je, znači da vladamo svojim impulsima.

U Sredu i Četvrtak, mesec će biti u znaku Riba pa će većina nas biti lenja i nećemo želeti da ustajemo iz kreveta. Četvrtak je posebno pogodan za meditaciju, a Petak za razmenu nežnosti sa voljenom osobom.

U Sredu Sunce pravi trigos sa Saturnom, a kasnije tokom dana i sa Neptunom. Sunce u trigonu sa Saturnom nas poziva da preuzmemo odgovrnost u svemu što radimo, a trigon Sunca i Neptuna daće nam moć da intuitivno osetimo stvari oko sebe. Dan je izuzetno povoljan za poslove jer imamo dovoljno i moći i volje da ostvarimo svoju viziju.

Za vikend Mesec će biti u znaku Ovna, pa eto prilike za neki novi početak. Energija polako raste, pa ćemo biti i fizički aktivniji.

U Nedelju Merkur pravi sekstil sa Plutonom pa ćemo bolje razumeti sami sebe i svoje potrebe na jednom dubljem nivou. Reči dobijaju moć, pa ne bi bilo loše da pripazimo na iste jer je Merkur ipak retrogradan i može doći do nesporazuma i nerazumevanja od strane slušaoca, a isto tako i mi se možemo naći u situaciji da ne razumemo na pravi način ono što čujemo od naših sagovornika. Intuicija će biti naglašena pa bi trebalo posebno da obratimo pažnju na nju.


Nedeljni horoskop od 04.11.2019. do 10.11.2019.

Ovan
Ako se suočite sa izborima na poslu neće Vam biti teško da doneste prave odluke. Ljudi od kojih zavisi rešavanje problema će mnogo učiniti za Vas. Čeznete za novim poslom, ali ova nedelja nije dobra za dalekosežne promene. Pravićete planove koji će se ostvariti u narednih nekoliko nedelja.

Bik
Ove nedelje nećete baš biti raspoloženi da se suočite sa situacijom koja će od vas zahtevati da se posvetite nečemu. Možete naučiti nešto vredno od prijatelja ili partnera. Podelite svoju pozitivnu energiju sa drugim ljudima.

Blizanci
Nema mesta ograničavanju, tako da se možete izraziti kreativno koliko god želite. Rizikovanje nije preporučljivo, igrajte samo na sigurno. Nemojte praviti kompromise. Vaša bliska budućnost zavisi od toga šta trenutno radite.

Rak
Uložite sav višak energije u svoj posao. Period je dobar za nova iskustva i nova prijateljstva. Sada je vreme kada ćete moći da rešite sve velike probleme. Osećate se lako i bezbrižno.

Lav
Imate priliku da dobijete ono što želite, iskoristite je, jer mnoge stvari u Vašoj budućnosti zavise od nje. Sve što treba da znate samo će naći put do Vas, ali morate biti strpljivi. Unesite malo strasti u vašu svakodnevnicu kako biste pokrenuli vaš život i ispunili ga pozitivnom energijom.

Devica
Jedina ograničenja vašoj budućnosti su ona koja ste kreirali u svom umu. Izbegavajte ulazak u kolotečinu u odnosu sa voljenom osobom. Napravite planove i držite se njih. Pronaći ćete brzo i razumno rešenje za jedan stari problem.

Vaga
Trenutno biste pre da ignorišete važne lične stvari, a trebalo bi to da učinite sa poslovnim segmentom. Bavite se aktivnostima koje će povoljno uticati na vaše telo i um. Posvetite vreme svojim idejama i pažljivo razmotrite način na koji će te ih ostvariti.

Škorpija
Usredsredite se na sređivanje finansijske situacije. Ljudi u Vašem okruženju će vas nervirati svojom sporošću kao i sporim razmišljanjem. Budite strpljivi. Zapamtite da uspeh dolazi polako ali je vredan truda.

Strelac
Zapisivanje stvari će vam pomoći da ostanete fokusirani. Izbegavajte ekstremna iskustva čak i ako vas ljudi u vašoj okolini smatraju dosadnim ili nezanimljivim. Imate dobre ideje. Vaš uspeh zavisi od Vaših sopstvenih ambicija.

Jarac
Ne zaboravljajte na male stvari jer Vam one pomažu da ocenite šta vam je zaista bitno u životu. Nesigurnost vas može učiniti nervoznim. Uložite svu svoju energiju u posao.

Vodolija
Učinite nešto pozitivno bez da okrenete svoj život naglavačke. Povoljan period je ispred vas. Konflikti u vašoj trenutnoj vezi su realni, ali Vi znate kako da stvari učinite ispravnim.

Ribe
Isplanirajte nešto novo i hrabro uđite u igru. Budite spremni da slobodno podelite svoja mišljenja i osećanja u privatnom životu. Moraćete da radite još više kako biste povećali prihode. Ono čime se trenutno bavite će odrediti vašu blisku budućnost.

Planete koje menjaju znak u Novembru

astrosavet | 01 Novembar, 2019 17:37

Venera u Strelcu

Od 01.11. u 21:26 - 26.11.

Sa Venerom koja se kreće iz znaka Škorpije u znak Strelca, romantična, seksipilna i tajanstvena energija prelazi iz stanja intenzivnosti u skoro plutajuću mirnu energiju. Strelac, naravno, ima svoje intenzivne trenutke, s obzirom na to da je to vatreni znak, međutim, njegova energija je znatno manje fokusirana; i dok se Škorpija najviše bavi intimnošću sa određenom osobom, ljubav Strelca je univerzalnije vrste.

Sada su na dnevnom redu romantične avanture, kao i neposredan - čak grub - pristup ljubavi. Nestali su složenost i dubina emocija Venere u Škorpiji. Istina i viša značenje su stvari koje imaju prioritet kod Strelca.

 

Mars u Škorpiji

Od 19. 11. u 8:51  -  03. 01. 2020.

U Škorpiji je Mars vođen i fokusiran na dobijanje onoga što želi. Mi smo uporni, jednodušni i snažni. Moćna je želja da iskusimo naše emocionalne dubine, kao i nagon da prodremo u dubinu života kako bismo istražili dublje nivoe postojanja. Fascinirani smo što drugi imaju tendenciju potiskivanja i privučeni smo iskušenju i razumevanju ovih stvari. Sada smo manje skloni da izbegavamo važna pitanja. Na neki način nas privlači kriza, jer krizu doživljavamo kao transformativnu i emocionalno uzbudljivu. Radije bismo osećali ekstremne emocije nego ništa, jer mediokritet ili „srednji put“ osećamo kao nezadovoljavajuću emociju.

 

Sunce u Strelcu

Od 22. novembra u 16:03 - 22. decembra
Sa Suncem u Strelcu, naš fokus se pomera od potrebe za intimnom vezom sa osobom i sa samim sobom, do želje da posegnemo za svetom i povežemo se sa nečim većim od nas samih. Možda imate više energije i samopouzdanja, bićete iskreniji i otvoreniji, idealistični, pažljiviji i fer. Vaša živahnost ličnosti idealna je za sport i igre na otvorenom svih vrsta.

Dok se Sunce kreće kroz ovaj vatreni, promenljivi znak, mi možemo preduzeti korake da povećamo svoje razumevanje i svest o svetu oko nas. Više smo u stanju da skupimo hrabrost da proširimo svoje vidike i prebacimo se na nove načine razmišljanja. Možemo steći više samopouzdanja i optimizma fokusirajući se na „veliku sliku“ dok se odričemo od našeg fokusa na detalje svakodnevnog postojanja. Iako smo možda skloni preuveličavanju naših očekivanja, imamo priliku da pod tim uticajem negujemo svoju veru, nadu i viziju.

Postoji velika ljubav prema putovanjima. Srce i naš karakter  postaje tolerantno, filozofsko, velikodušno i otvoreno i to nam osigurava da životni put  bude znatno olakšan zbog dobrodošlice koju primate od drugih. Sa negativne strane, možemo postati neodgovorno bučni, nepažljivi i hiroviti, sa tendencijom da lako donosimo zaključke.

 

Venera u Jarcu

Od 26. novembra 1:30 - 20. decembra
Venera je sada u znaku Jarca gde se pridružila Saturnu. Obično ovakva postavka unosi veliku ozbiljnost u vaše odnose, a s tim u vezi u početku ćete možda osetiti više odgovornosti u svojim ličnim vezama, možda ćete  se čak i osećati kao da iste predstavljaju teret. Bićete suzdržaniji i rezervisaniji u pokazivanju svoje emocionalne strane što vam može pomoći ako vam je teško da se bavite drugima. Pazite da svoje emocije ne sahranite previše duboko jer u suprotnom mogu izaći impulsivno na jedan negativan ili ljut način.

Najverovatnije će vam se u poslovnom životu dogadjati dobre stvari koje mogu uključivati privlačenje osoba koje će vam pomoći u vašim trenutnim projektima. Međutim, Venera će privući samo ono što ste dali, pa budite sigurni i uporni da održavate pozitivan stav prema ljudima u vašem okruženju. Imaćete bolji, nego inače, odnos sa nadređenim i osobama na državnim funkcijama. Možda završite u nekim umetničkim projektima i to bi moglo biti od koristi vama i vašoj kreativnoj strani. Ljubavne veze će se uglavnom baviti osobama od kojih možete naučiti nešto kao i duhovnim vodičima koji će vam pomoći da uspete u životu, što će doprineti udovoljavanju ličnim željama.

 

Retrogradni Merkur u Škorpiji

Od 31. okt u 16:41 - 20. novembra
Kada Merkur krene retrogradno, verovatne su greške, nesporazumi, problemi u komunikaciji i transportu. Ne potpisujte ugovore, ne kupujte nove predmete, niti započinjte nove projekte. Odlično je vreme za planiranje, istraživanje i pripremu za stvari koje će se dogoditi nakon što se retrogradni period završi 20. novembra.

Ova retrogradnost Merkura u Škorpiji neće biti tako izazovna kao ostale retrogradnosti Merkura. Trebalo bi biti relativno lako rešiti bilo kakve nesuglasice u komunikaciji zbog preovlađujućeg osećaja saradnje i sklada.

Merkur konjunkcija Venera može biti dobar trenutak da kažete nekome da ga volite. To vas povezuje sa onim što volite u nekoj osobi i olakšava deljenje naklonosti. Drugim ljudima će takođe biti lakše da vam pokažu ljubav i poštovanje. Povećana socijalna interakcija i međuljudske veštine čine ovo vreme prigodnim za traženje usluga ili nekoga za izlazak. Stara prijateljstva se mogu obnoviti i stvoriti novi prijatelji.

Škorpija je dubok, intenzivan i ponekad mračan vodeni znak - pun emocija, odanosti i, naravno, svog otrovnog uboda. U periodu ovog retrogradnog Merkura preispitivaćemo komunikacije i pokušavati da otkrijemo istinu o tome šta je važno. Kada se Merkur retrogradno kreće kroz ovaj znak, stvari mogu brzo postati intenzivne. Sa Škorpijinom emotivno ispunjenom i osetljivom prirodom, duboko ćemo zaroniti u svoje emocije i intenzivno razgovarati o osećanjima. Posebno bismo mogli voditi borbe sa ovim Merkurom kada su u pitanju najprivatnija i najličnija područja našeg života, što uključuje novac, naš seksualni život i naše najbliže emocionalne kontakte.

Ne pravite neke važne poteze kada je Merkur retrogradan. U toku ovog razdoblja ništa neće biti uspešno rešeno kada je budućnost u pitanju i naći ćete da je gotovo nemoguće napraviti plan. Tokom retrogradnog perioda, teško je donositi odluke. Čak i ako se donese odluka, ona će biti podložna promenama, bilo nakon što se Merkur okrene u direktno kretanje ili mnogo kasnije.524795_595097767167322_37486007_n-1

 

Novembar na astrološkom nebu

astrosavet | 01 Novembar, 2019 09:39

Prvog dana Novembra Venera menja znak i iz tamne i tajanstvene Škorpije prelazi u znak Strelca. Sa promenom znaka menja se i energija u vezi svih onih pitanja za čije je odgovore zadužena Venera. Šta možemo da očekujemo od Venere u Strelcu detaljnije u zasebnom tekstu.

 

Što se aspekata tiče Novembar počinjemo sa jednim izrazito nezgodnim aspektom i to kvadratom Marsa i Plutona. Mars se nalazi u znaku Vage, gde je u lošem dostojanstvu. Ovaj Mars želi da rešava sve na jedan diplomatski, miran način, što nije osnovna odlika ove planete. S druge strane Pluton je u hladnom i proračunatom Jarcu. Ovaj aspekt biće egzaktan 05.11. ali se oseća već sada i trebalo bi da budemo vrlo oprezni prvih sedam do osam dana jer dok je ovaj aspekt na snazi mogući su izlivi ljubomore i zavist muške osobe kao i neprilike sa suparnicima i poslovnim rivalima bez obzira kojeg ste pola. Sa Mesecom u znaku Vodolije moguće su negativne promene u odnosima, prekidi i raskidi. Pripadnice ženskog pola bi trebalo posebno da budu obazrive jer bi partneri u ovom periodu mogli da se pokažu izuzetno ljubomorni, pa bi trebale da povedu računa da dodatno ne izazivaju drugu stranu jer može doći i do fizičkih ispada.

 

08.11. Sunce će biti u sekstilu sa Saturnom pa će ovaj dan biti veoma povoljan za sva poslovna pitanja. Sa Mesecom u Ovnu imaćemo dosta energije i entuzijazma da započnemo razgovor sa autoritetima u vezi nekog starog pitanja. Takođe je moguć kontakt sa nekom osobom sa kojom ste nekada radili zajedno, kao i nekakav vid obnove dogovora, ugovora i sl.

Istog dana Sunce će obrazovati trigon sa Neptunom pa ako imate neki nerešeni problem vezano za porodične odnose, danas se rešenje može samo nametnuti.

Treći aspekt koji će obeležiti 08.11. je sekstil između Saturna i Neptuna. Zbog ovog aspekta bićemo skloni evociranju uspomena. Ovo je dobar dan da prekinete sa porocima kojima ste naklonjeni ili da ih bar svedete na minimum.

 

09.11. Merkur gradi sekstil sa Plutonom pa i ako je ovo pozitivan aspekt, obzirom da je u celu priču uključen retrogradni Merkur u Škorpiji i Pluton u Jarcu trebali bi da pripazimo šta i na koji način govorimo, jer ono što danas kažemo može da bude veoma bolno kako za nas same tako i za naše sagovornike.

 

11.11. Sunce će biti u konjunkciji sa Merkurom, a sa Mesecom u znaku Bika bićemo okrenuti ka pitanjima novca i zarade. Mogući su razgovori sa šefom ili predpostavljenima, a u zavisnosti od natalne postavke kao i u koje polje natalnog horoskopa pada ova konjunkcija biće i pobliže određen segment života na koji će uticati ovaj aspekt.

 

12.11. Ako ste želeli ili imali u planu da započinjete neki novi poslovni projekat, a iz nekog razloga još niste krenuli u realizaciju, 12.11. bi mogao da bude idealan dan za ovakvu vrstu aktivnosti. Mars će biti u sekstilu sa Jupiterom pa ćete biti u stanju da obezbedite novčana sredstva za realizaciju poslovnog projekta kroz osobu koja je dobro situirana i voljna da ulaže u vaše ideje. Ovaj tranzit je povoljan i za odlazak u inostranstvo, a sa sobom nosi optimizam, izdržljivost i motivisanost.

 

13.11. biće aktualno tri aspekta. Prvi je sekstil Merkura i Saturna, pa je vrlo moguće da sretnete nekog prijatelja kojeg niste videli jako dugo, ali do obnove nekih kontakata može doći i uz pomoć društvenih mreža. Dan će biti dobar da obnovite gradivo ako ste učenik ili da preslišate decu. Bitno je da danas budete ozbiljni u komunikaciji ida pripazite kakav ćete utisak ostaviti jer danas će sve biti bitno.

Drugi aspekt ovoga dana je sekstil između Sunca i Plutona pa će ovaj dan biti povoljan i kada je posao u pitanju. Moguće je da ostvarite saradnju sa nekim za koga smatrate da vam je rival u poslu.

Treći aspekt za 13.11. je trigon Merkura i Neptuna pa ako imate da kopirate i odštampate nekakav propagandni materijal to uradite danas jer će energije ovog aspekta učiniti da isti bude dobro propraćen. Umetnici danas mogu biti kreativniji i produktivniji nego inače.

 

14.11.Venera ulazi u aspekt kvadrata sa Neptunom pa se može desiti da stvari ne sagledavate realno ovih dana dok traje ovaj aspekt. Idealizovaćete nekog ili neku situaciju, pa se spremite na razočarenje kada ružičaste naočare spadnu. Ako se nalazite u nekoj tajnoj vezi budite oprezni jer možete biti otkriveni.

 

19.11. Mars ulazi u znak Škorpije, a 22.11. Sunce ulazi u znak Strelca.

 

24.11. Venera će biti u aspektu konjunkcije sa Jupiterom pa će ovo biti idealan dan za obavljanje neke veće kupovine, ali danas možete očekivati i veću sumu novca ili poklon ili što da ne, oba. Dan je dobar za putovanje u inostranstvo.

Istog dana Merkur će doći u opoziciju sa Uranom pa planove ostavite po strani jer ćete jedno planirati a dešavaće se nešto sasvim treće. Promene se mogu dešavati u poslednjem trenutku, ali isto tako i Vi možete donositi promenu odluke u poslednjem trenutku. Ne bi bilo loše da imate plan B danas.

 

26.11. Venera ulazi u znak Jarca

 

28.11. će biti aktivna dva aspekta i to trigon Merkura i Neptuna, a sa Mesecom koji će ovog dana biti prvo u Vodoliji pa zatim u Jarcu i mi ćemo prvo imati želju i potrebu da se bavimo nekakvim humanitarnim radom, da bi u drugom delu dana imali potrebu da odemo do crkve ili manastira. Obratite pažnju na ono što vam se dešava, jer danas ništa nije slučajno.

Drugi aspekt danas je trigon između Venere i Urana pa su moguća prijatna dešavanja kojima se ne nadamo, ali i slučajni susreti koji se mogu pretvoriti u emotivni odnos.

 

Zadnji dan Novembra će obeležiti sekstil između Merkura i Saturna pa ćemo imati potrebu da pričamo o nečemu što smo doživeli ili da proučavamo istoriju. Moguća su putovanja na planine.

 

 

 

U nastavku teksta sledi mesečni horoskop za Novembar po znacima.

 

 

Ovan

Slušajte savete svojih kolega kako biste rešili gorući problem. Provedite više vremena sa bliskim prijateljima. Eliminišite stvari sa vaše liste obaveza, osim onih koje direktno utiču na vaše ambicije. Zvezde su na Vašoj strani.

 

Bik

Moraćete da birate između ljubavi i novca. Proučite nove projekte pre nego počnete da radite na njima. Ljudi oko vas će primetiti promenu na vama. Dobro razmislite o promenama koje biste mogli da napravite.

 

Blizanci

Iskoristite ove prilike dok ste još sa nogama na zemlji. Možete biti i samo ponosnia a ne egoistični. Ostanite dosledni vašim osećanjima. Bavite se aktivnostima koje će povoljno uticati na vaše telo i um.

 

Rak

Očekujte da mnogo putujete i mnogo toga naučite. Usredsredite energiju na sređivanje vaše finansijske situacije. Promena tempa će vam dobro doći. Provodite više vremena sa bliskim osobama.

 

Lav

Imaćete priliku da naučite mnogo i da upoznate zanimljive osobe. Znate da ne možete da imate sve. Ljudi će biti mnogo iskreniji u ovom periodu i mogli biste saznati neke vredne informacije od njih. Za vas je ovaj period pun novih iskustva i sklapanja novih rijateljstava.

 

Devica

Iskoristite prilike koje vam se nude. Preopterćenost poslom vas može dovesti da se osećate slabije nego inače. Ako zatražite pomoć, dobićete je. Srećni ste u ljubavi.

 

Vaga

Preuzmite inicijativu u svom ličnom i profesionalnom životu. Nemojte zapostavljati ljude u svojoj okolini. Vreme je da se malo opustite.

 

Škorpija

Preopterećenost poslom vam može oslabiti imunitet i dovesti vas u stanje u kojem ćete se osećati slabije nego inače. Budite strpljivi, ostanite postojani i postavite ostvraljive ciljeve. Ne zanemarujte čak ni najmanje prepreke koje vam se nađu na putu.

 

Strelac

Imate mnogo obećanja koja treba da ispunite. Skoro sve je moguće kada ostavite prošlost iza sebe. Više nego ikada, vera u sudbinu će biti ključ vaše sreće. Pokažite da imate dovoljno ideja i da niste ravnodušni.

 

Jarac

Uložite nešto novca u vašu budućnost. Postarajte se da ne ponovite greške iz prošlosti. Preduzmite mere kako biste se zaštitili od postupaka zlobnih ljudi u vašem okruženju. Svesni ste svojih mogućnosti.

 

Vodolija

Moraćete da radite još više kako biste povećali svoje prihode. Potrebni uslovi će biti stvoreni kako biste mogli da rešite problem o kojem brinete već duže vreme. Moraćete da obezbedite novčana sredstva za lične i poslovne troškove. Vi ste dobri u planiranju i u izvršavanju bilo kakvog zadatka koji se nađe pred vama.

 

Ribe

Nastojte da prevaziđete poteškoće u komunikaciji sa voljenim osobama. Kada je vaš lični plan u pitanju dobro razmislite o stvarima kako biste izbegli greške i nesporazume. Na žalost, neke stvari moraju ostati nedovršene. Bez obzira na vaše napore neće vam biti lako da promenite tok događaja.

Horoskop za period od 07.10. do 13.10.2019.

astrosavet | 07 Oktobar, 2019 17:35

Nedelju počinjemo sa Mesecom u Vodoliji pa će naglasak na samom početku nedelje biti na humanitarnom delovanju, bavljenje hobijima, klubovima ili grupnim interesima. Takođe na samom početku nedelje imamo opoziciju Merkura i Urana što može pokrenuti mnoga neočekivana dešavanja. Moguće su nervoze u komunikaciji, a od nas se očekuje da se bez nervoze prilagodimo novonastaloj situaciji. Kvadrat Sunca i Saturna u Ponedeljak uveče budi u nama poriv da se suprostavimo autoritetima jer nismo sposobni trenutno da prihvatimo odgovornost.

U Utorak Venera ulazi u znak Škorpije u kojem će boraviti sve do 01.11. U ovom periodu možemo očekivati promenu svega onoga što nas trenutno sprečava da uživamo u lepoti i osećanju lakoće.

U Sredu Mesec ulazi u znak Riba odakle će obrazovati trigon sa Venerom pa će dan biti povoljan da lepota i senzualnost dođu do izražaja. Mesec će u znaku Riba ostati sve do Subote.

U Četvrtak bi trebalo da obratimo pažnju na svoju intuiciju, a u Petak da dan provedemo u meditaciji i ne bi trebalo da se forsiramo na teže fizičke aktivnosti jer dok Mesec plovi znakom Riba možemo biti pospani i tromi.

U Subotu ujutru Mesec ulazi u znak Ovna, pa će se i energije promeniti i možemo tokom vikenda osetiti nalet energije i da završimo sve ono što smo hteli pa čak i da započnemo nešto novo.  Mesec u znaku Ovna je povoljan za sportske aktivnosti, preuzimanje inicijative i donošenje važnih odluka. Istog dana Venera pravi opoziciju sa Uranom pa ćemo moći da osvestimo svoje lične potrebe. Pažnju nam može privući sve što je neobično a možemo poželeti i da menjamo nešto kod sebe u izgledu ili ponašanju.

U Nedelju Sunce pravi aspekt sekstila sa Jupiterom pa ćemo biti  optimističniji, vedriji, samosvesniji i sigurni da sve što počnemo možemo i da privedemo uspešnom kraju. Sada je vreme da radimo na onome što smo definisali kao svoj cilj.

U nastavku teksta možete pročitati nedeljni horoskop za svaki znak. Obavezno čitajte i za podznak.

 

Ovan

Ljubav

Privatan život je uzburkan već od početka nedelje, pa bi bilo pametno da mirujete tokom ovih sedam dana jer svaka Vaša reč i svaka Vaša sugestija mogu biti pogrešno shvaćene. Ćutite i trpite u sebi jer ako se suprostavite samo ćete pogoršati situaciju.

Posao

Zbog privatnih problema zanemarujete poslovne obaveze što Vaše kolege jako dobro uočavaju. Sredina nedelje daće Vam dovoljno energije i stava da se uhvatite u koštac sa zaostacima.

Zdravlje

To što dobro izgledate ne mora da znači da ste zdravi! Poslušajte svoje telo i unosite u njega više vitamina.

 

Bik

Ljubav

Od samog početka nedelje Vi ste u velikom iskušenju. Drugoj strani ste slali pogrešne signale. Flert nije ono što ta osoba želi sa Vama.

Posao

Eksplozija nezadovoljstva sredinom nedelje mogla bi Vas povrediti. Ne pokazujte emocije i to koliko ste povređeni odlukom nadređenih. Budite suzdržani i čekajte.

Zdravlje

Ako ste u mogućnosti koristite slobodne dane jer to je ono što Vam sada treba. Odmor za dušu i telo.

 

Blizanci

Ljubav

Ponedeljak je početak nečeg novog u vezi ili novi početak uz osobu koju već duže vreme promatrate. Usudite se da pokažete osećanja jer će Vam biti uzvraćena.

Posao

Sredinom nedelje možete očekivati nemir kada je posao u pitanju. Dobro promislite da li ste sve odradili bez greške i ako treba potražite ih i  ispravite ih ako postoje, jer je konkurencija velika i mnogo toga je u igri što ne želite da izgubite. Nemojte dozvoliti da Vas jedan zavidni kolega diskreditira kod pretpostavljenih.

Zdravlje

Stresan život mogao bi Vas dovesti do malaksalosti i glavobolja.

 

Rak

Ljubav

Krajem nedelje ćete imati nekih poteškoća na ljubavnom planu. Tranzitni položaj planeta Vas može onemogućiti da svoja osećanja iskažete na pravi način.

Posao

Nakon relativno monotonog perioda kada je u pitanju Vaš posao i karijera, ova nedelja bi mogla da rasvetli situaciju i donese mnoge obećavajuće prilike. Energije Vam neće faliti pa se potrudite da je kanališete u nešto produktivno i korisno. Početkom nedelje možete naići na neku nesigurnost i manjak samopouzdanja zbog naglog preokreta na profesionalnom planu zbog čega možete na kratko da zastanete da biste odabrali naizgled sigurniju opciju, ali Vas to neće odvesti nikud. Budite smeli i sledite svoje instinkte jer vas oni vode u dobrom smeru. Ideje koje Vam se trenutno roje po glavi ma koliko delovale sulude i riskantne biće korisne, potrebno je samo da slušate svoj unutrašnji glas.

Zdravlje

Dobro.

 

Lav

Ljubav

Ove nedelje ćete se jako teško odupreti uticaju Vaših najbližih. Moguće je da Vas neko blizak uvuče u svoju ličnu dramu, a Vi ćete se osetiti na neki način kao da ste mu dužni i pomoći ćete mu. Trebate zapamtiti da trenutno imate sasvim dovoljno svojih problema u ljubavi, pa nemojte spašavati druge dok Vaša nerešena pitanja vise u vazduhu. Sredinom nedelje možete očekivati zahuktavanje situacije pa bi trebalo da imate na umu da je iskrenost i poverenje ono najbitnije za jedan kvalitetan ljubavni odnos i lek za sve.

Posao

U toku ove nedelje bićete na visokom nivou kada je posao u pitanju i sve će Vam iće na ruku, pa možete ponovo uspostaviti odnos sa nekim kolegom sa kojim ste u zavadi. Fokusirajte se na ljude u Vašoj radnoj sredini i pokušajte da protivnike i nesimpatizere privučete na svoju stranu jer će Vam uskoro biti potrebna sva pomoć koju ćete moći dobiti. I ako je to privremeni mir u svakom slučaju je bolji nego poslovni rat.

Zdravlje

Bez bitnijih promena.

 

Devica

Posao

Mešanje posla i zadovoljstva nije uvek najpametnija ideja, ali u toku ove nedelje mešanje posla i zadovoljstva bi za Vas moglo da bude od koristi. Naravno, nemojte odmah misliti na vatrenu strast sa poslovnim kolegom jer ćete se iz toga dugo posle još vaditi sa osećajem nelagodnosti, ali možete pozvati svoje kolege na piće posle posla, kako biste se bolje upoznali i naučili ponešto jedni o drugima. Takođe, obnovite svoje poslovne kontakte, posebno sa ljudima kojima se divite na profesionalnom polju ili zbog finansijskog statusa. Ako budete unutar kruga uticaja i moći, moći ćete se približiti nekom ko bi mogao da Vam otvori vrata za daljni uspeh.

Ljubav

S druge strane nemojte isključivati mogućnost da bi se iz novih poslovnih poznanstava mogla razviti i romansa, posebno krajem nedelje kada bi se vrlo lako moglo dogoditi da poslepodnevni poslovni sastanak završi prijatnom, intimnom večerom. Samo pazite da to ne bude neko koga ćete redovno viđati na radnom mestu.

Zdravlje

Dobro.

 

Vaga

Ljubav

Nedostatak mašte može dovesti do nesuglasica sa voljenom osobom jer nećete znati na prikladan način izraziti svoje emocije, što ne znači da ne možete delima pokazati koliko Vam je stalo do partnera i koliko ga želite u svom životu onda kada reči zakažu. Najbolji pokazatelj u izricanju ljubavi je spremnost na vlastito odricanje za sreću voljene osobe.

Posao

Ove nedelje možda ćete morati juriti za profesionalnim ciljevima. Nemojte očekivati da će Vam se stvari dešavati same od sebe dok Vi udobno sedite u svojoj stolici. Potrebno je da preuzmete kormilo i tada ćete biti u situaciji da učinite izvanredne stvari, ali to neće biti ni lagano ni ugodno. Potrebno je pre svega da se suočite sa sopstvenim strahom od neuspeha, a onda uz nov i svež pristup i perspektivu moći ćete postići sve što ste naumili. Kreativnost će Vam biti slabije izražena, posebno krajem nedelje kada se možete osećati bez inspiracije.

Zdravlje

Dobro

 

Škorpija

Ljubav

Sredinom nedelje možete osetiti potrebu da svoj dom očistite i na neki način ga oživite. Kraj radne nedelje može doneti izvesnu emotivnu nestabilnost, dok će Vam vikend biti obeležen dobrom dozom zabave i smeha. Nemojte dozvoliti da Vas sitnice izvedu iz takta, bolje se primirite i kontroloišite svoje emocije kako biste izbegli nepotrebnu scenu.

Posao

Početak nedelje može doneti odgađanja kada je posao u pitanju pa Vam se može učiniti da Vam nedelja neće krenuti u pravcu u kojem ste želeli. Ne brinite, odgađanje projekta ne znači ništa drugo do da trenutno nije pogodno vreme za ovakvu vrstu profesionalnog poduhvata i da ovo odgađanje nema nikakave veze sa kvalitetom samog projekta već sa trenutnom situacijom na poslu.

Zdravlje

Zbog poslovnih problema možete osetiti nervozu.

 

Strelac

Ljubav

Verovatno ćete morati preduzeti neke konkretne korake ove nedelje da biste mogli da ispitate svoj trenutni položaj u vezi. Izađite iz zone komfora, preuzmite stvar u svoje ruke i saznajte kako se zaista osećate i koliko ćete morati sebe prilagoditi zajedničkim potrebama da biste osigurali da veza ide u željenom pravcu na obostrano zadovoljstvo. Do kraja nedelje može Vam iskrsnuti situacija koju već dugo nazirete u pozadini. Budite spremni da se sa ovim suočite.

Posao

Ove nedelje možete očekivati novosti kada je u pitanju Vaša karijera. Vi ste ambiciozni i nadahnuti, a ovo Vam može pomoći da Vam se otvore nove, uzbudljive prilike za napredak. Prihvatite nove izazove, oslonite se na svoju intuiciju prilikom izbora mogućih opcija u karijeri i držite se čvrsto svojih ciljeva jer bi vam se oni, uz malo truda i odricanja mogli i ostvariti.

Zdravlje

Bez bitnijih promena

 

Jarac

Ljubav

Za vikend možete očekivati iznenadne promene u ljubavnom životu. Zasijaćete u punom sjaju i potencijalna privlačnost se može pretvoriti u nezaboravnu strastvenu avanturu.

Posao

Početkom ove nedelje možete postati igrač nekog tima u poslu kojim se bavite. Potpuno ste svesni da je za funkcionisanje dobrog tima potrebna široka lepeza sposobnosti, znanja i karaktera i zato težite smelijim ciljevima. Ako zaista budete želeli da se nađete u vrhunskom timu nemojte pristajati na kompromise i narušavati svoje standarde, umesto toga, potrudite se da ostatak tima motivišete da ostanu fokusirani na posao da bi kreativnost grupe mogla da dođe do izražaja. Ovo je pogodna nedelja ako želite da se edukujete u tehnološkom smislu.

Zdravlje

Vrlo dobro

 

Vodolija

Ljubav

Ove nedelje možete osetiti žarku želju za osnivanjem i proširenjem porodice. Možda ćete poželeti da postanete roditelj, a možda ćete poželeti da nabavite kućnog ljubimca. Ukoliko niste u vezi, budite strpljivi i čekajte svoju priliku jer trenutno nije pogodan trenutak za romansu.

Posao

U poslednje vreme ste na profesionalnom planu bili u senci kolega, sada je vreme da izađete iz senke i nađete se u centru pozornice. Skrivanje iza kulisa Vam neće doneti Vaših 5 (ili više) minuta slave, pa zato istupite hrabro i smelo u nove pobede. Završite već jednom taj dugo očekivani projekat i predstavite ga u velikom stilu te se pripremite na bitku za unapređenje.

Zdravlje

Zadovoljavajuće.

 

Ribe

Ljubav

Krajem nedelje ćete osetiti potrebu za druženjem i socijalizacijom. Vreme je da izađete iz svoje kuće i upoznate nove ljude i obogatite svoj život novim iskustvima. Uz pomoć nekog vida komunikacije možete proširiti svoje vidike i postati tolerantnija osoba.

Posao

Početak ove sedmice biće povoljan kada je posao u pitanju. Razmišljaćete o svojoj karijeri i unapređenju profesionalnih ciljeva. Koncentrišite se na posao, budite ambiciozni i uporni i sve prepreke koje bi mogle da Vam se nađu na putu do uspeha mogu nestati. Sredinom nedelje možete dobiti snažan poriv za nečim zbog čega strastveno uzdišete, bilo da se radi o neispunjenim snovima kada je neki hobi u pitanju, bilo da se radi o nezaboravnom egzotičnom putovanju u daleke zemlje. Šta god da je, dajte sve od sebe da to pokrenete jer ćete tako u sebi otpustiti dozu adrenalina i mericu sreće što će Vam dati motivaciju za dalje.

Zdravlje

Premor i pospanost.

 

prague-astronomical-clock-1-1

 

 

 

Horoskop za mesec oktobar

astrosavet | 04 Oktobar, 2019 15:20

Mesec počinjemo kvadratom izmedju Venere i Plutona, sa Mesecom u Škorpiji i Suncem na osmom stepenu pa bi trebalo da pokušamo da izbegnemo sve one situacije u kojima od jedne varnice može da izbije požar nemerljive jačine i žestine.

Sunce će tokom ovog meseca praviti izazovne aspekte sa Saturnom, Plutonom i Uranom pa je potrebno da povedemo računa o ponašanju na poslu i kada je karijera u pitanju jer ćemo imati potrebu da se bunimo protiv autoriteta protiv kojih ne bi trebalo da se bunimo jer bi posledice mogle biti loše po nas. Krajem meseca Mars će biti u kvadratu sa Saturnom što sa sobom donosi u najboljem slučaju loše, mrzovoljno raspoloženje jer će nam se činiti da je naša energija na neki način zakočena.

Venera u prvoj polovini meseca pravi dva izazovna aspekta, kvadrat sa Plutonom i opoziciju sa Uranom pa ćemo u prvoj polovini meseca biti izmedju potrebe da voljeno biće zatvorimo u podrum da bela dana ne vidi do potrebe da mu pokažemo vrata i damo mu nekoliko dana slobodno jer ćemo imati potrebu za ličnom slobodom. U drugoj polovini meseca energije se menjaju, Venera pravi harmonične aspekte sa Saturnom, Neptunom i Plutonom pa ćemo želeti da vezi u kojoj smo damo ton ozbiljnosti, ali da ne bi sve bilo zvanično bez ljubavi i strasti potrudiće se Neptun koji će od ljubavi da napravi bajku i Pluton koji će u emotivni odnos uneti strast, ali drage moje dame, potrudite se da ne preterate u svojim izlivima nežnosti jer to može dovesti do 'gušenja' partnera pa usled kvadrata Marsa i Saturna vaše voljeno biće može da poželi da se osami, ili da doživi neuspeh u krevetu.

Komunikacija će biti sasvim solidna tokom meseca s tim što bi trebali da pripazimo početkom meseca da nam jezik ne bude brži od pameti. Ideje koje dobijemo početkom meseca u vidu naznake, sredinom meseca se mogu iskristalisati. Na samom kraju meseca kada Merkur bude u konjunkciji sa Venerom možemo očekivati sklad u komunikacijama u svim životnim oblastima.

Finansije mogu biti na udaru početkom meseca, ali će se situacija stabilizovati do kraja perioda. Budite obazrivi jer su moguće prevare sredinom meseca ili gubitci novca ali i telefona, ključeva itd.

U nastavku teksta sledi mesečni horoskop za sve znakove.

 

Ovan

Mehaničar ili bilo ko ko je vešt u popravljanju mašina zna da se za prepoznavanje i rešavanje problema ponekad nešto mora rastaviti na sastavne delove da bi se doprelo do samog problema.
Postoje slučajevi kada se ono što treba da se reši može sakriti i na način sličan ruskim lutkama Matrjoškama koje se slažu jedna u drugu.
Ovog meseca ćete možda biti u uverenju da morate ići težim putem da biste rešili hitnu stvar ili problem. Međutim, ne morate uvek proći glavom kroz zid da bi dospeli do rešenja nekog problema, zastanite na trenutak, pogledajte sa strane, odmah tu su i otvorena vrata i rešenje za vaše probleme.
Isto važi i za emotivni segment u vašem životu. Strast čuvajte za postelju.

 

Bik

Da li vam je poznata izreka o tome da ko zna od svačeg po malo, ne zna ništa? Ovo se odnosi na one osobe koje znaju po malo od svake veštine, zanata, umesto da stiču stručnost tako što će postati vešti u samo jednoj veštini tj zanatu.
Upravo će vam svemir tokom ovog meseca sugerisati na koji segment treba da budete fokusirani. Oktobar će nesumnjivo donijeti više od jedne prilike koja će vas pogurati na hrabri korak, jer sad već imate jasniju predstavu o tome šta želite - a šta ne želite. Tokom poslednjih meseci mogli ste se osećati zbunjeno ili na neki način kao bez kormila. Očekujte da se tokom narednih nedelja osećate mnogo više inspirisano onim što vam se nudi i da ćete iz mase svačega ipak izabrati ono nešto u čemu možete postati savršeni.

 

Blizanci

Ovaj mesec može biti na neki način prelomni za Vas. Ovog meseca, ne samo da bi vaša komunikacija mogla postati dublja već bi mogla biti i primetno bolja. To bi moglo biti zbog toga što ste izuzetno odlučni u tome da se stvari sa dna podignu i da iste dovedete na svetlost dana. Morate, ipak, biti pažljivi u komunikaciji i truditi se da ne pritiskate isuviše svoje sagovornike jer postoji mogućnost da vaši sagovornici ne mogu razumeti vašu potrebu za izvlačenje raznih tema iz mraka na svetlost dana. Ključ za postizanje značajnog komunikativnog napretka u ovom mesecu se nalazi u vidu puno ljubaznosti i senzibilnosti. Nemojte misliti da ćete zbog toga izgledati slabo ili izgubiti kontrolu nad situacijom. Naprotiv, zapamtite da lepa reč i gvozdena vrata otvara.

 

Rak

Kad ste Vi za nešto nadležni, verovatno je mali broj ljudi koji to ne znaju. Takođe je retkost da krenete da radite nešto što će biti isključivo za vaše lično zadovoljstvo. Ako možete istovremeno da učinite tuđi svet boljim, udobnijim, dražim ili sunčanijim, verovatno nećete oklevati da to učinite. Ovog meseca imaćete priliku da sledite plan i ideje koje mogu značajno promeniti vaš svet, ali takođe ćete imati priliku da identifikujete kako taj plan i ideje mogu koristiti drugima. To čini vaš cilj mnogo vrednijim - i bez sumnje može povećati njegove šanse za uspeh.

 

Lav

Ovog meseca lako biste mogli imati razloga da verujete da su se okolnosti pozitivno promenile, ubediti sebe da je vreme da otvarate šampanjac ili da se opustite u toplini uspeha ali možda je takav osećaj pomalo preuranjen.
Međutim, oktobar vam nudi uvid na dva nivoa. Prvo, počinjete da uvidjate važnu viziju ili plan koji konačno može da se pokrene. Drugo, bićete sve sigurniji da ono što ste započeli ne samo da sadrži ogroman potencijal u koji ste sve vreme verovali, već bi moglo, sa malo više upornosti nadmašiti vaša očekivanja.

 

Devica

'Sve će biti otkriveno na vreme.' Kada čujemo takve reči, možemo se osećati zaintrigirano ali i frustrirano. Nešto što želimo da utvrdimo u sadašnjosti je na milosti nekoga tj nečega ko odlučuje kada u budućnosti možemo biti upućeni u informacije koje su nam bitne. Ovog meseca ćete verovatno morati da pozovete strpljenje da biste stekli određeno znanje ili uvid u neku situaciju. Ovo bi moglo biti frustrirajuće, ali kako vreme prolazi nećete dobiti samo informacije koje ste strpljivo čekali, već ćete takođe otkriti da ono što je došlo do vas može da transformiše kruto mišljenje ili stav koji ste imali u vezi sa nekim stvarima i situacijama.

 

Vaga

Koliko god duh iz lampe bio zahvalan što je pušten, ništa ga verovatno ne nervira više od nekoga ko pokušava biti pametan tražeći stotinu želja kada u ponudi ima samo tri. Potrebno je skratiti listu želja i napraviti listu prioriteta.
Iako svemir verovatno neće prihvatiti da ispuni vaše brojne želje, ohrabrivaće vas da se više fokusirate na ono što vam je najvažnije. Šireći se previše, mogli biste rizikovati da vam prilike koje vas mogu odvesti do ostvarenja odredjenih želja prođu kroz prste. Budite iskreni i pronicljivi u onome što vas zaista inspiriše. Zatim se pripremite za prepoznavanje koraka koji su potrebni da biste krenuli ka ostvarenju onog što želite. Bitan je fokus. Ne možete dobiti sve odjednom.

 

Škorpija

Oktobar nije mesec da gledate unazad i pažljivo se fokusirate na ono što biste promenili da ste imali priliku za to. Od aprila ste razmišljali i razmišljali o napretku koji biste želeli da postignete, ali vas sve to zamara i imate utisak da korčate kroz mokar beton u kojem ste se zatekli zaglavljeni do pojasa. I ako ćete verovatno doživeti niz genijalnih ideja i primetan porast ljubavi i udobnosti u životu tokom narednih nedelja, ovo je period koji najavljuje početak novog i transformativnog poglavlja. Već od 3. oktobra mogli biste primenjivati naučene lekcije i uvide stečene poslednjih meseci kako biste stvorili budućnost koja vas zaista inspiriše.

 

Strelac

Većina budilnika ovih dana sadrži tehnologiju koja nam pomaže da se mirno probudimo uz zvuk ptica koje pevaju tiho. Neki od nas više vole staromodni, oštar zvuk udaranja metala.
Ovog meseca, dok se Pluton budi iz svog petomesečnog sna, možda ćete osetiti nešto jednako oštro, poput zvona starog sata. Od aprila vam je na neki način omogućen mir i bili ste u nekakvoj zoni komfora.Tokom narednih nedelja vaše samopouzdanje moglo bi biti podvrgnuto kratkom, oštrom šoku. Pokušajte da ovo shvatite kao nešto slično budjenju. Ubrzo ćete prestati da tapkate u mestu i ponovo ćete započeti krupnim koracima grabiti kroz život.

 

Jarac

Uvek postoji nešto razumljivo ili naizgled opravdano u zauzimanju stava „dva puta meri, jednom seci“ ili ''koga zmija jednom ujede, taj se i guštera boji''. Prirodno smo oprezni prema izazovima ili prilikama zbog neugodnih iskustava sa nečim sličnim od ranije. Od aprila se Pluton kretao unazad u vašem znaku. To je verovatno doprinelo da se osećate zaglavljeni ili da ste od uloženog truda imali više štete nego koristi. Ovog meseca se planeta transformacije budi iz svog petomesečnog sna. Vreme je da zauzmete svež, pozitivan stav prema onome od čega ste se nedavno umorili. Jedna mala promena stava zaista može doneti spektakularne rezultate.

 

Vodolija

Svi stvaramo i uživamo u zonama komfora, a one mogu biti mentalne koliko i fizičke. Može postojati nešto neobično ugodno u stvaranju razloga da ne rizikujete ili preduzmete neophodne korake.
Ovog meseca mogli biste biti svesni koliko je lako bilo poslednjih meseci ne raditi ništa i rešiti konačno da izadjete iz zone komfora i preuzmete inicijativu pa ćete videti šta donosi malo truda. Imali ste dovoljno vremena da procenite neku ideju ili plan. Sada je potrebno odgurnuti strah vezan za preduzimanje koraka da biste ideju iz vizije pretvorili u nešto što nije samo stvarno, već može doneti i talas komfora uz ponos koji osećate kada se napokon uhvatite u koštac sa izazovom.

 

Ribe

Koliko verujete u sebe? Možda će vas događaji ovog meseca podsetiti koliko treba da se divite sebi. Bilo da je to zato što posedujete talenat ili veštinu kojoj se drugi dive ili vam zavide ili oboje. Ovo je mesec da vaše jedinstvene, kreativne sposobnosti zasijaju možda kao nikada ranije. U svetu u kojem se mnogi ne usuđuju biti drugačiji, imate sjajnu šansu da privučete pažnju svojom posebnošću. Ne dozvolite prilikama da gravitiraju prema drugima jer mislite da su vredniji od vas. Samopouzdano zakoračite na središte pozornice i budite lider drugima koji to trebaju.

Astro ples za period od 13.05. do 19.05.

astrosavet | 13 Maj, 2019 13:56

U ovoj nedelji Venera i Mars menjaju znak boravka, a već sutra prave sekstil što nas navodi na mišljenje da će ova nedelja biti od izuzetnog značaja za odnose. Budući da nedelju započinjemo sa Mesecom u Devici imaćemo potrebu da odradimo što više toga i nadoknadimo sve što smo propustili. U ponedeljak, 13. 05. Mesec obrazuje trigon sa Merkurom tako da bi ovaj dan trebali da iskoristimo za dogovore, organizovanje i planiranje. Neki od nas će poželeti da zapišu svoje ideje, neki će poželeti da promene način ishrane. Misli su nam usklađene sa osećanjima.  

U utorak, 14.05. Sunce obrazuje trigon sa Plutonom pa ćemo imati izražen osećaj unutrašnje moći. Ukoliko energiju koju će probuditi ovaj aspekt, usmerimo u pravom smeru, možemo postići značajne transformacije, odnosno velika postignuća. Za to će nam biti potrebna pre svega sposobnost suočavanja sa svim ličnim strahovim  i izazovima. Utorak će biti važan dan i kada su naši odnosi u pitanju, obzirom da Mars obrazuje sekstil sa Venerom.  Sekstil je harmoničan aspekt, ili kako neki vole da kažu, dobar aspekt, pa ćemo zahvaljujući ovoj energiji moći da u nekom, za nas važnom odnosu, dođemo do balansa ako je u istom postojala nekakva prepreka ili problem. Budući da je naš partner naše ogledalo sa energijom ovog aspekta lako ćemo pronaći u sebi zadovoljstvo i snagu što će se odraziti i na naše odnose koji postaju harmonični i pružaju nam osećaj radosti. 

U sredu 15.05. Venera menja znak, ulazi u znak Bika što je znak Venerinog sedišta  i tu će ostati sve do 09.06. Kako je Bik znak hedonizma i uživanja i mi ćemo biti usmereni na ove oblasti života, ali ćemo i težiti da se na neki način povežemo sa majkom zemljom jer je Bik zemljani znak. Obzirom da Venera vlada i našim materijalnim dobrima, a da ulazi u fiksni znak Bika u kojem je u svom sedištu, možemo očekivati stabilizaciju finansija, a sa energijom Venere u fiksnom, zemljanom znaku vrlo pažljivo i promišljeno ćemo raspoređivati svoje finansije. Ovo je period kada ćemo tri puta da razmislimo pre nego potrošimo novac. Praktičnost sada stupa na scenu i u ovom periodu manje ili više svako od nas će razmišljati na koji način možemo da materijalizujemo svoju kreativnost. 

U četvrtak 16. 05. Mars menja svoj znak. On ulazi u znak Raka što je znak njegovog pada. Rak koji u prirodnom horoskopu vlada četvrtom kućom koja vlada domom i porodicom proslediće svoju energiju na planetu Mars, a sa takvim energijama i mi ćemo više vlastite energije usmeriti na porodicu i dom, a naše akcije će biti uglavnom emotivne, jer znakom Raka vlada Mesec koji je zadužen za emocije između ostalog. Ovo je period kada je dobro se baviti uređivanjem ili preuređivanjem svog doma ili u isti uvesti neke druge promene. Sa Marsom u Raku vrlo je bitno baviti se svojim telom i povezivati se na neki način sa prirodom, da bi se na neki način oslobodili viška negativne energije koju ovaj Mars može da stvori u nama ili da nam pomogne da podignemo nivo energije, već u zavisnosti gde nam je natalno pozicioniran Mars. Boravak u prirodi, na nekom mirnom mestu pored vode na kojem možemo odraditi neke manje zahtevne vežbe je više nego preporučljivo. 

U petak, 16.05. Merkur obrazuje trigon sa Staurnom pa je ovaj dan povoljan kada su odluke u pitanju posebno one u vezi posla, jer će Saturn dati izvesnu dozu ozbiljnosti i mudrosti kada su pomenute odluke u pitanju. Sa energijom ovog aspekta postajemo organizovaniji i praktičniji, a sa Mesecom u znaku Škorpije možemo konačno otpustiti emociju zbog koje smo se vrlo često vraćali u prošlost. 

U subotu 17.05. nas očekuje jedan vrlo dinamičan dan jer će Venera "pasti u zagrljaj" Uranu, a sa energijom ove konjunkcije imaćemo potrebu da se oslobodimo od svega što nas sputava i da volimo iskreno i  slobodno bez ikakvih zadrški. Uran je tu da nas podseti da je sloboda izbora veoma važna, a Venera da obezbedi udobnost i lakoću. Potrebno je postaviti sebi pitanje koliko smo iskreni prema sebi, jer onoliko koliko smo iskreni prema sebi, toliko možemo biti iskreni prema partneru i odnosu, a iskrenost u odnosima je jedan od nekoliko temeljnih kamenova.  Danas možemo poželeti i da promenimo izgled, ali to neće biti tek neka beznačajna i samo našem oku vidljiva sitnica, već će to biti nešto u Uranovskom stilu, neobično i drugačije. U subotu će i Merkur biti u trigonu sa Plutonom, pa ćemo imati potrebe da istražujemo i da pokušamo da razumemo sebe i svoje potrebe na jednom dubljem nivou, ali i mogućnost da se uz pomoć ove energije oslobodimo nekakvih strahova. 

U nedelju !8.06. sa Mesecom u znaku Strelca imaćemo potrebu da se zabavimo, družimo, neko od nas će i da putuje, jednom rečju imaćemo potrebu da radimo sve ono što nas pokreće. Potrebno je da uživamo u onim stvarima zbog kojih se osećamo svrsishodni. 

Prijatnu nedelju želi vam vaše Astro savetovalište.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb